Bodrum Siyaset

Muğla’da Bodrumlu Bir Kadın Vekil Adayı

14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla 3. Sıra Bodrumlu milletvekili adayı Süreyya ÖNEŞ DERİCİ, Muğla’yı karış karış gezmeye, seçmenleriyle buluşmaya..

Muğla’da Bodrumlu Bir Kadın Vekil Adayı

14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla 3. Sıra Bodrumlu milletvekili adayı Süreyya ÖNEŞ DERİCİ, Muğla’yı karış karış gezmeye, seçmenleriyle buluşmaya devam ediyor.
Her gittiği ilçede büyük coşkuyla karşılanan ÖNEŞ DERİCİ yaptığı konuşmalarda; ‘önümüzdeki seçimlerin ülkemiz için hayati öneme haiz olduğunu, Kemal KILIÇDAROĞLU’nun 13. Cumhurbaşkanı olmasıyla ülke demokrasisinin taçlanacağını, ayrıca parlamentoda milletvekili sayısının artırılmasının çok mühim olduğunu, CHP kadroları olarak iktidara hazır olduklarını ve 6’lı masadaki partiler ile birlikte ülkenin kurucu değerlerine dönmesi için çalıştıklarını ’ ifade etmektedir.
Seçim sürecinde Muğla’nın 13 ilçesinde cumhurbaşkanlığı seçim ofisleri açılışlarında bulunan, esnaf ziyaretleri gerçekleştiren ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelen Süreyya ÖNEŞ DERİCİ, iktidarın elde edilmesini müteakip Ankara’da halkın ve Muğla’nın sesi olacağını belirterek, sorunları, sorunu yaşayanları dinleyerek çözüme ulaştırmaya çalışacağının altını çizmektedir.
Bodrum merkez, Çömlekçi ve Gümüşlük köylerinden gelen, köklü ve CHP’li bir ailenin ferdi olan 3. Sıra adayı Süreyya ÖNEŞ DERİCİ; Çömlekçi halkıyla gerçekleştirdiği ve duygusal anların yaşandığı toplantıda; ‘atalarının tütün diktiği, zeytin topladığı topraklarda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, 32 senedir Bodrum’dan bir milletvekili çıkmadığını, hatta Bodrum tarihinde hiç kadın vekil olmadığını, bu sebeple mecliste memleketi Bodrum ve Muğla’yı temsil edecek olmasının sorumluluğunu ve gururunu taşıdığını, memleketine ve ülkesine layık bir şekilde milletin menfaatlerine hizmet etmek için söz verdiğini, sahip olduğu donanımlar ve bürokrasi tecrübesi ile ülkenin aydınlık geleceğin inşasında her türlü katkı sağlamaya hazır olduğunu’ belirtmiştir.
Babasının memuriyeti sebebiyle 1972 yılında Ankara’da doğan, ilkokul ortaokul ve liseyi Ankara, İskenderun, Adana ve Erzurum’da tamamlayan Süreyya ÖNEŞ DERİCİ, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirmesinin ardından 25 yıl kamuda önemli görevlerde bulunmuş, yurtiçinde ve yurtdışında ülkesini temsil etmiştir. Dış politika uzmanı olan, 5 dil konuşan ve gençlerle her diyaloğunda yabancı dil öğrenmenin ve başka ülkeleri görmenin çok önemli olduğunu vurgulayan ÖNEŞ DERİCİ, ‘ülkenin ekonomik durumunun geldiği noktada gençlerin seyahat edebilmek bir yana, en temel ihtiyaç ve gelecek kaygıları taşımalarının utanç verici olduğunu ifade etmektedir.
Seçimlerin gerçekleştirileceği güne kadar Muğla’da çalmadık kapı, dokunulmadık insan kalmaması için yollarda olacakları vurgulayan Süreyya ÖNEŞ DERİCİ, kamudan emekli oluncaya dek devlete gururla hizmet ettiğini, 14 Mayıs’tan sonra ise milletin sesi olarak Meclis’te görev alacak olmanın onurunu taşıyacağını, kadınların toplumda ve siyasette hak ettikleri konuma gelmelerini sağlanıncaya kadar mücadele edeceğini, ilkeli, dürüst, demokrasiden yana bir siyasetçi olarak var olmanın kendisi için en önemli husus olduğunu vurgulamaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL