Gündem Muğla

Gazeteciler Cemiyeti’nden Meslek İçi Eğitim

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyelerine yönelik ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’, ‘Haber Fotoğrafçılığı’ ve ‘Spor Haberciliği’ konularında meslek içi eğitim faaliyeti düzenledi. MGC’nin Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Salonunda..

Gazeteciler Cemiyeti’nden Meslek İçi Eğitim

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyelerine yönelik ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’, ‘Haber Fotoğrafçılığı’ ve ‘Spor Haberciliği’ konularında meslek içi eğitim faaliyeti düzenledi. MGC’nin Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Salonunda düzenlenen meslek içi eğitim çalışması, 29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek.

 Muğla Gazeteciler Cemiyeti, meslektaşlarına yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. MGC, eğitim çalışmalarına son olarak Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile birlikte üyelerine yönelik düzenlediği Dezenformasyon Yasası eğitiminin ardından şimdi de, ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’, ‘Haber Fotoğrafçılığı’ ve Spor Haberciliği’ konularında bir eğitim gerçekleştiriyor.

Muğla ilindeki MGC üyesi gazetecilerin katılacağı eğitsel çalışmaya konuşmacı olarak yine MGC üyesi usta gazeteciler Bedii Ersavaş, Sedat Kaya ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğretim Görevlisi Ayten Güngör katılacak.

Söz konusu eğitimde Gazeteci Bedii Ersavaş ‘Haber Fotoğrafçılığı’, Gazeteci Sedat Kaya ‘Spor Haberciliği’ ve MSKÜ Öğretim Görevlisi Ayten Güngör ise, ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ konularında meslektaşlarını bilgilendirecek.

Düzenlenen eğitsel çalışma hakkında bir açıklamada bulunan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, göreve geldikleri 2015 yılından bu yana gazetecilik mesleğine yönelik farkındalığın arttırılması konusunda eğitsel, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunduklarını belirtti.

Muğla’nın en köklü basın meslek kuruluşu olarak, meslektaşlarının yararlanabileceği çalışmaları gerçekleştirmeyi önemsediklerini ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Akbulut, “Gazetecilik mesleğinde öğrenmenin ucu açık. Gazetecilik kamu denetçiliğidir. Kamuoyunu doğru bilgilendirme görevi önemli bir görevdir. Bu görevi yerine getirirken meslektaşlarımızın yeni medya düzenine uyumlu olarak kendilerini güncellemeleri, bu yönde dikkat gerektiren hususlar ve mesleğimize olan farkındalığın arttırılması önem arz etmektedir. Biz de bu öneme binaen, üye yapımızın eğitsel faaliyetlerle bilgilenmelerini önemsiyoruz. Bu çalışmamızdan önce Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın çok kıymetli yetkili ve uzmanlarını ilimizde misafir etmiş ve kendilerini üyelerimizle bir araya getirerek, Dezenformasyon Yasası ve bu yasanın mesleğimize olan getiri ve götürülerini masaya yatırma fırsatı bulmuştuk. Mesleki anlamda düzenlediğimiz her bir eğitsel çalışmanın meslektaşlarımız için fayda sağlayacak olduğunu bilerek, bir eğitim faaliyetini daha gerçekleştirecek olmanın memnuniyetini yaşamaktayız. Etkinliğimize sadece üyelerimiz değil, paydaş kurumlarımızın temsilci ve yetkilileri ile diğer basın meslek örgütü üyesi arkadaşlarımızı da beklediğimizi belirtir, bu eğitimin mesleğimize yarar içermesini dilerim.” dedi.   

Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Salonunda düzenlenen meslek içi eğitim çalışması, 29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL