Bodrum Editör'ün Seçimi

Üzümün En Tatlı Hali Azka Otel’deki Festival’de

Wiyanawanda Fest Bodrum ile Türkiye genelinde farklı bölgelerde üretim yapan üreticiler, Bodrum Azka Otel’in muhteşem deniz manzaralı bahçelerinde şarap severlerle bir araya geliyor. 29 Nisan 2023 tarihlerinde Azka Otel’de gerçekleşecek..

Üzümün En Tatlı Hali Azka Otel’deki Festival’de

Wiyanawanda Fest Bodrum ile Türkiye genelinde farklı bölgelerde üretim yapan üreticiler, Bodrum Azka Otel’in muhteşem deniz manzaralı bahçelerinde şarap severlerle bir araya geliyor.

29 Nisan 2023 tarihlerinde Azka Otel’de gerçekleşecek Wiyanawanda Fest Bodrum ile Türkiye genelindeki farklı bölgelerde üretim yapan 44 şarap üreticisi, Bodrum’lu şarap severlerle bir araya gelecek. 

Bodrum’un tarihi ve gastronomik zenginlikleri ile buluşacak şarap üreticileri, Azka Otel’ in muhteşem konumdaki bahçelerinde şarap severler ile buluşacak.  29 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlik, özellikle butik üretim yapan üreticilerin ürünlerini şarap severlere tanıtmak için önemli bir fırsat sunuyor. Şarap stantlarının yanı sıra bölgesel üreticilerin de katılacağı etkinlik Bodrum’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Etkinliğe giriş biletli olup, biletler bilet satış platformları (Biletix, Mobilet, Biletingo) ve Azka Otel etkinlik girişinde temin edilebilecektir.

Festival kapsamında yerli ve yabancı üzümlerden üretilmiş şaraplar ile bu yıl raflara çıkacak yeni markalar şarap severlerin beğenisine sunulacak. 44 şarap üreticisinin, onlarca markasının tadılacağı Wiyanawanda Fest Bodrum, şarap severlere Bodrum’un tarihi ve gastronomik zenginliği ile unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. 

7000 yıldır bağcılık yapılan ülkemizde şarap sektörü, köklü geleneksel üretim tekniklerine yeni üretim tekniklerini ekleyerek yeniden canlandırılıyor. Türkiye şaraplık üzüm bağları açısından dünyada önde gelen ülkelerinden bir tanesi olup, Anadolu toprakları bağcılığın doğduğu topraklar olarak kabul görmektedir. Son yıllarda Türkiye’nin farklı bölgelerinden yeni üreticilerin sektöre katılması ile gelişen şarapçılık sektörü, özellikle Türkiye’deki endemik üzüm çeşitleri ile dünya pazarında da dikkat çekmeye başlamıştır.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL