Bodrum Gündem

Gümüşlük Forumu’nun Gündemi, Deniz Patlıcanı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, son yaptığı basın toplantısında, yasaklanmasını istediklerini belirttiği “Deniz Patlıcanı Avı” ile ilgili Gümüşlük Forum da, aynı konuda çalışmaya başladı. Bodrum’un Turgutreis mahallesi kıyılarında üç yıl..

Gümüşlük Forumu’nun Gündemi, Deniz Patlıcanı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, son yaptığı basın toplantısında, yasaklanmasını istediklerini belirttiği “Deniz Patlıcanı Avı” ile ilgili Gümüşlük Forum da, aynı konuda çalışmaya başladı.

Bodrum’un Turgutreis mahallesi kıyılarında üç yıl önce avlanması için izin verilen “Deniz Patlıcanı’nın”, ticari değeri olan bir ürün olmaktan çok, ekosistemin vazgeçilmez öğelerinden olduğu ve bir an önce, avlanmasına yasak getirilmesinin konuşulduğu toplantıda, ortak karar alındı. Bodrum Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji grubundan, Gazeteci Ali Peltek’in bilgilendirmede bulunduğu oturum, yapılan bu avcılığın, bir an önce sonlandırılması için çalışmalara başlanması kararı ile sonlandı. Sanatçı, Bora Gencer’in de katıldığı toplantıda ayrıca, Gümüşlük Arıtma Tesisi ile ilgili, yapılması istenilenler, çalışma takvimine alındı.

Toplantının ardından Gümüşlük Forum, internet sayfasından şu açıklamayı yaptı: “Denizlerin akciğeri olma özelliğine sahip, omurgasız canlılardan Deniz Patlıcanları yok olursa, Deniz kendini temizleyemez. Bir tane Deniz Patlıcanı su altındaki 350 kg. kumu, ağır metallerden arındırıyor. Yasa dışı veya aşırı avlanma ile gittikçe yok olmaktadır. Denizlere boşalan arıtmalar da, yok olmalarına neden oluyor. Biz de, Gümüşlük Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmalarımızı aktardık. Denizlerinde tamamen yok olmadan korumak için birlikte araştırmalara ve iletişimde kalmaya karar verdik.”

Haber: Turgutreisgundem

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL