Bodrum Siyaset

Mehmet Tosun, İyi Parti Milletvekili Adayı

Siyasi partilerin 28. Dönem Muğla Milletvekili aday listelerine girmeyi başaran bir Bodrumlu da Mehmet Tosun oldu. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun partisinin 28.Dönem Muğla Milletvekili aday listesinde..

Mehmet Tosun, İyi Parti Milletvekili Adayı

Siyasi partilerin 28. Dönem Muğla Milletvekili aday listelerine girmeyi başaran bir Bodrumlu da Mehmet Tosun oldu. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun partisinin 28.Dönem Muğla Milletvekili aday listesinde 3. sırada yer aldı. Listenin ilk sırasında mevcut milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, ikinci sırasında ise Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatci var. İyi Parti’nin Milletvekili sıralamasında dördüncü sırayı ise Kadın Politikaları eski Başkanı Gülgün Çolakoğlu aldı. Liste, İYİ Parti’nin Muğla teşkilatlarında heyecanla karşılandı. Böylece, Muğla’da halkın tanıdığı, benimsediği ve sevdiği siyasetçilerle liste yapmayı başaran tek parti İYİ Parti oldu!

Mehmet Tosun, liste kesinleştikten sonra sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’nin kader seçiminde bizlere de sorumluluk verildi. Yükümüz ağır, umudumuz ve inancımız ise çok büyük. En İYİ kadrolarımızla ve eşitlik, adalet, liyakat anlayışımızla Muğla’mızı, Türkiye’mizi İYİleştirmek için yüksek bir irade ve kararlılıkla her zamankinden daha çok çalışmaya devam edeceğiz.
Aday listelerinde yer alan tüm arkadaşlarıma ve teşkilatlarımıza başarılar diliyorum.
Birlikte kazanacağız.”

MEHMET TOSUN KİMDİR?

1970 yılında; Muğla’nın Bodrum ilçesi Kemer Köyü’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini Bodrum Mumcular’da, liseyi Milas Lisesi’nde tamamladı. 1996 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Harita-Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
2004 yılında Konacık Belediye Başkanlığı görevine seçilerek, iki dönem (10 yıl) üst üste insan odaklı, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla Bodrum’a hizmet etti. 2011 yılında, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Trafik Planlaması ve Uygulaması Ana Bilim Dalı’nda ‘’Karayolu Kaza Kara Noktalarının Tespiti ve Çözüm Önerileri: Bodrum Yarımadası D-330 Devlet Karayolu Örneği’’ tez konusu ile yüksek lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Tosun, 2017 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı bünyesindeki “Mahalli İdareler ve Şehircilik Bölümü”nden mezun olarak, ikinci yüksek lisans eğitimini gerçekleştirdi. Kuruluşundan bu yana mensubu olduğu İYİ Parti’de, 2017 yılında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2019 yılında gerçekleştirilen mahalli idareler seçimine, İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak girdi. İYİ Parti’nin 2019 yılı ağustos ayında gerçekleşen kongresinin ardından, Genel Merkez’de oluşturulan Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Halen bu görevini sürdürmektedir.
Bodrum’da Harita Mühendisliği yapan Mehmet Tosun, iş hayatına okul yıllarında başladı. Türkiye’nin pek çok bölgesinde belediyeler, Karayolları ve İller Bankası gibi kurumların planlama, imar, kadastro ve altyapı projelerinde hizmet verdi.
Evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL