Bodrum Siyaset

Bodrum CHP’nin 32 Yıllık Vekil Hasreti Bitiyor mu?

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri nedeniyle CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’na milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler, Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı. CHP İlçe Başkanlığı..

Bodrum CHP’nin 32 Yıllık Vekil Hasreti Bitiyor mu?

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri nedeniyle CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’na milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler, Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı.

CHP İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen aday adaylığı tanıtım törenine, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer, eski ve mevcut belediye meclisi üyeleri, eski ilçe başkanları katıldı. Toplam 14 ismin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu Bodrum CHP’de iktidara yürüyüş coşkusu vardı. Partililerin en büyük beklentisi, merkez yoklaması ile belirlenecek milletvekili aday listesine Bodrum’dan bir adayın girmesi yönündeydi! Tanıtım törenindeki konuşmalarda da bu vurgu özellikle dikkat çekti. Bir diğer dikkat çekici husus ise kadın aday adaylarının sayısı oldu. CHP Bodrum’dan 5 kadın siyasetçi, bu seçimlerde büyük bir cesaret örneği sergileyerek Bodrum’un ve Muğla’nın Ankara’da temsili için elini taşın altına koydu.

CHP Bodrum aday adayları tanıtım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Bodrum’un 30 yıllık “milletvekili” hasretinin bu seçimlerde sona ereceğini söyledi.

Konuşmasına, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde yaşamını yitiren vatandaşları anarak başlayan CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, şunları söyledi:

“Tek adamın keyfi talimatları ile müdahalede geciken, liyakatsız kadrolarla doldurulan kamu kurum ve kuruluşları yüzünden binlerce vatandaşımız göçük altında kalarak can vermiştir. İşte o canlar için davamız çok büyük. Asla pes etmeyerek, çok daha fazla çalışmalıyız. Bu seçimi ülkenin her kesiminden her yaştan insan için kazanmalıyız. 100 yıl önce Cumhuriyeti var eden atalarımızdan aldığımız güçle, birleşe birleşe bu davayı kazanacağız. İktidara yürüdüğümüz bu tarihi süreçte, Bodrum’dan da aday adaylığı başvurularında bulunan her biri kendi alanında birbirinden değerli aday adaylarımıza bu süreçte teşekkür etmek istiyorum. Her birinin yollarının açık olmasını temenni ediyorum. Partimiz ve Bodrum için hayırlı olmasını diliyorum. Aday adaylarımız içinde mutlaka birinin Muğla Milletvekili seçilmesini sağlayarak, 400 bin üzerinde insanımızın yaşadığı Bodrum’umuzun iktidarımız döneminde mecliste temsil edilmesini sağlayarak, TBMM’de 32 yıldan buyana Bodrumlu bir vekil olmamasını tarihe gömeceğiz.”

CHP İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının konuşmalarının ardından kürsüye Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras çıktı.  Günün siyasi ikliminin, Türkiye’nin sorunlarını çözmekten çok uzak kaldığını belirten Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir an önce bu sistemi değiştirmek gerekiyor. Bunun için sayın genel başkanımız büyük bir bilgelikle altılı masayı topladı. Adım adım, zorluklarla mücadele etti. Çünkü biliyordu ki tek başımıza olursak yine kazanamayacağız. Mevcut iktidarı değiştirmek ancak bu şekilde gerçekleşebilir. Geldiğimiz noktada, genel başkanımız doğru yolda. Mevcut anketler gösteriyor ki şu anda kesinlikle bu seçimi kazanıyoruz. Bunda hiçbir beis yok. Matematik ortada. Hatta ciddi bir farkla kazanacağız İnsanlar, şu andaki ortamda düşündüklerini özgürce söyleyemiyorlar. Herkeste bir çekingenlik, korkaklık var. Bu 20 yıllık baskı politikalarının sonucu. Ben bu insanların bu duruma ciddi tepki göstereceklerini düşünüyorum. Bu sandıklara sahip çıkarak, gerekirse başında asker gibi dikilerek, o oyları tek tek sayarak olacak. Bu seçimin en önemli eşiği, oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkarak olacak.”

 Gittiği her yerde, bu düzenin değişmesi gerektiğini söyleyen binlerce insanla karşılaştıklarını söyleyen Aras, “Şu anda bu seçimi kazanmanın anahtarlarından bir tanesi de milletvekili aday adaylarımız. Onların gayretleri örgütümüzle birleşince, biliyorum ki bir çok insanımızı ikna edeceğiz, politikalarımızı anlatacağız, hep birlikte 15 Mayıs sabahını güle oynaya karşılayacağız.” diye konuştu.

Bodrum’un bu kez TBMM’de mutlaka temsil edileceğini belirten Aras, “Bodrum nüfusu, ekonomik, kültürel potansiyeliyle Muğla’nın en büyük ilçesi. Siyaseten de en güçlü ilçesi olmak zorundayız.” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, aday adaylarının tek tek kürsüye çıkarak kendilerini tanıtmaları ile devam etti. Toplantının bu bölümü, basına kapalı olarak gerçekleşti. 

CHP Milletvekili aday adayları Halil Karahan, Kerim Cangır, Mustafa Saruhan, Süreyya Öneş Derici, Nurten Çakıcı Bıçak, Av.Remzi kazmaz, Ümit Baltutan, Emine Yenilmez Aydemir, Belgüzar Akşit Aydar, Fatma Betül Köseoğlu ve Ayşe Nurhan Fıratlı, Prof Dr. Selma Tükel kürsüye gelerek partililere kendilerini tanıtan kısa birer konuşma yaptılar. Toplantı saat 22.30’da sona erdi.

Haber: Selda Öztürk

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL