Bodrum Editör'ün Seçimi

Üzüm Severler Azka Otel’de Buluşuyor

Wiyanawanda Fest Bodrum, Türkiye’nin farklı bölgelerde üzümden üretim yapan üreticiler ile siz üzüm severleri Azka Otel’de bir araya getiriyor. Bardakçı Koyu Mevkindeki Azka Otelin muhteşem deniz manzaralı çim bahçelerinde, onlarca..

Üzüm Severler Azka Otel’de Buluşuyor

Wiyanawanda Fest Bodrum, Türkiye’nin farklı bölgelerde üzümden üretim yapan üreticiler ile siz üzüm severleri Azka Otel’de bir araya getiriyor.

Bardakçı Koyu Mevkindeki Azka Otelin muhteşem deniz manzaralı çim bahçelerinde, onlarca üzüm suyu markası tadım yapmak üzere siz üzüm severlerle buluşuyor. Festival kapsamında, yerli ve yabancı üzümlerden üretilen yeni rekolteli üzüm suları ile ilk defa bu yıl raflarda ve menülerde yerini alacak yeni markalar bir arada sunulacak.

Wiyanawanda Fest Bodrum, siz üzüm severlere Bodrum’un tarihi ve gastronomik zenginliği ile birlikte bilgilendirici ve unutulmaz bir tadım deneyimi vaad ediyor.

Wiyanawanda Fest adını, Hititler’in, Anadolu’da şarap üreten şehirlerine verdikleri ünvandan alıyor. Hititler’in çivi yazılarında wiyana, “şarap” anlamına gelirken, wanda ise aidiyet eki olarak kullanılmış.Wiyanawanda yıllar boyu Hitit’lerin ‘Güzel Şaraplar Diyarı’ olarak adlandırdıkları özel bir tanım. Bununla birlikte; latincedeki vinum, Fransızcada vin, Almancada wein ve iİngilizcedeki wine kelimeleri, Wiyana’nın aynı anlamı taşıyan diğer versiyonları olduğu düşünülmektedir. İşte Wiyanawanda Fest Bodrum adını, Hititler’in bu değerli antik şehirlerinden alıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL