Bodrum

Bodrum’da Dayanışma ve İyilik Bulaşıcı

Bodrum Belediyesi merkezli olarak yürütülen deprem bölgeleriyle dayanışma ve yardımlaşma hız kesmiyor. Bodrum’daki sivil toplum örgütlerinin, odaların, yurttaşların, esnafın, iş insanlarının da katılımı ile yardımlaşma ve dayanışma dalga dalga büyüyor…

Bodrum’da Dayanışma ve İyilik Bulaşıcı

Bodrum Belediyesi merkezli olarak yürütülen deprem bölgeleriyle dayanışma ve yardımlaşma hız kesmiyor. Bodrum’daki sivil toplum örgütlerinin, odaların, yurttaşların, esnafın, iş insanlarının da katılımı ile yardımlaşma ve dayanışma dalga dalga büyüyor. “Hatay’da su yok” feryadının ilk duyulduğu yerlerden birisi Bodrum oldu. Bodrum’un sevilen genç iş insanlarından Seha Ergene koordinasyonunda seri bir çalışma yapıldı. Bodrumlu hayırsever, iş insanlarından Ali Kumak, Metin Laboç, Ahmet Zırh, Numan Balaban, Öge Seferoğlu, Bülent Morfen ve Salih Erkefeli bu anlamlı dayanışmaya ilk yürek açanlar oldu. Üç gün gibi kısa bir süre içerisinde iki tır su dün Hatay’a doğru yola koyuldu. Elbette Bodrum Belediyesi de bu çalışmanın kolaylaştırıcısı oldu. Deprem bölgesinden halen, “Su yok” çığlığı yükselirken, Bodrum’da; “Deprem bölgesine can suyu olma” çalışması tüm hızıyla sürmekte. Birkaç gün içerisinde yine tırların kasalarında su yüklü olarak depremzedelere doğru yola çıkması bekleniyor.

DAYANIŞMAYA, SANATÇI DUYARLILIĞI VE KATKISI.

Pek çok işletme de Bodrum’dan dayanışma kampanyasına destek veriyor. Bu işletmelerden birisi de Tünel Cafe Bar. On iki ay açık olarak Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet sürdüren Tünel Bar bu akşamdan başlayarak, dört gün boyunca toplayacağı giriş ücretlerinin ve gelirlerinin tamamını depremden etkilenen çocukların eğitimi için bağışlayacak. Tünel’in bu anlamlı girişiminden haberdar olan sanatçılarda bu anlamlı girişimi karşılıksız bırakmadılar. Sanatçı kimlikleriyle, sesleriyle, müzikleriyle bu anlamlı kampanyaya destek olacaklar. “Tünel’de Dayanışma” takvimi bu akşam start alıyor. Bu akşam mekanda 8 mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, “Kadınlar matinesi” gerçekleştirilecek. DJ Şahin Çetinkol’un performansı ile gecenin oldukça renkli geçmesi bekleniyor. Yarın akşam (9 Mart) Ogün Sanlısoy depremzede çocuklarının eğitimi için sahnede yer alırken; 10 Mart’ta Cuma akşamı Buse Türker, 11 Mart Cumartesi akşamı Şeytan Tüyü ve son akşam (12 Mart) Tamay Özaltun sadece müzikleriyle değil, yürekleri ile de sahnede yerlerini alacaklar.

TÜNEL’İN UCU AYDINLIK.

Bodrum’un bilinen çevre ve kadın hareketi aktivistlerinden aynı zamanda Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Erko söz konusu girişimle ilgili olarak: “Gerçekten Bodrum esnafının resmini yansıtan bir girişim olmuş. Birileri depremi fırsata çeviriyorlar. Ve bizlerin dikkatinin deprem bölgesine yoğunlaşmışlığını değerlendirip; arkadan iş devşiriyorlar. Bunlara karşın, böylesi memleket sevdalısı esnaflarımızın varlığı umudumuzu büyütüyor. Bu yaraları ancak böylesi gönülden ve karşılıksız dayanışma saracak. Teşekkürler Tünel. Tünelin ucu aydınlık” dedi. Tünel’in iki ortağından Ferhat Karataş; “6-Şubat- 04.17 itibarı ile başka bir Türkiye’de yaşıyoruz. Burada elimiz kolumuz bağlı duramazdık. Felaketlerin de, savaşların da, esas olarak depremlerin de en önemli mağduru kadınlar ve çocuklardır. Ortağım Yusuf Gülçiçek ile çocuklara odaklandık. Bu mütevazi dayanışmamız eğer bir çocuğa kalem, defter olabilecekse ne mutlu bize. Ama burada bitmez. Asıl büyük sorun her boyutta şimdi başlıyor bölgede. Hiç kimse ben görevimi yerine getirdim deyip, vicdanını rahatlatıp yerine oturamaz. Son kabuğu da atılana değin, bu yarayı birlikte saracağız. Dayanışma yaşatır” diyerek görüş ifade etti. Tünel’in uğrayıcılarından Serpil Aşık da; “Zaten konsepti bana ve arkadaşlarıma çok hitap eden bir işletmeydi Tünel. Bu anlamlı girişimini duyunca, doğru adresteymişiz duygusu ister istemez perçinlendi. İşletme sahiplerini, ön ayak olanları, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Umarım başkalarına da örnek olur. Çok önemli engelimiz çıkmaz ise, 8-12 mart arası uygun olduğumuz bir akşam mutlaka Tünel’deyiz” dedi. Depremden etkilenen çocukların eğitimi için, 8-12 Mart tarihleri arasında Tünel’de toplanacak olan paranın tamamı AHBAP’a teslim edilecek.

Haber: Ayhan Karahan

Ferhat Karataş ve Yusuf Gülçiçek, çalışanlarla birlikte Tünel’i bu akşamki matine için hazırlıyor

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL