Bodrum

Kızı İçin Hukuk Mücadelesi Başlattı

Bodrum Turgutreis’te yaşayan M.H. annesinin yanında yaşayan çocuğunun şiddete maruz kaldığını iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Kızı için kolluk kuvvetlerinden yardım isteyen baba M.H., elindeki darp raporuna rağmen çocuğun anneye..

Kızı İçin Hukuk Mücadelesi Başlattı

Bodrum Turgutreis’te yaşayan M.H. annesinin yanında yaşayan çocuğunun şiddete maruz kaldığını iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Kızı için kolluk kuvvetlerinden yardım isteyen baba M.H., elindeki darp raporuna rağmen çocuğun anneye geri verilmesine isyan etti.

Boşandıktan sonra çocuklarının velayetinin anneye verilmesi sebebiyle, mahkeme tarafından belirlenen günlerde çocuklarını görebilen baba M.H., boşandığı eşinin telefonundan çocuğu ile yaptığı görüntülü konuşmada, küçük kızının yüzündeki izlerden şüphelendi. Çocukların annesi ile yaptığı görüşmeden sonra, kolluk kuvvetlerinden yardım talebinde bulunan M.H. çocuğunun Bodrum Devlet Hastanesine kontrole götürülmesini sağladı. Yapılan muayene sonrası, çocuğunun vücudunun değişik bölgelerinde darp izlerine rastlanıp, ” Hayat risk vardır” raporu düzenlendi. Sağlık kontrolü ve düzenlenen rapora rağmen çocuğun yeniden annesine teslim edilmesine itiraz eden M.H. kızının velayetini almak için hukuk mücadelesi başlattı.

Baba M.H., yaşadıklarını şöyle anlattı ; ” Şubat ayının 11’inde çocuklarımla görüştüm. Bir alışveriş merkezinde, çocuklarımla beraber vakit geçirdik. Ertesi günü akşamı, kızımı arayarak görüntülü konuşurken, gözünün altında morluk tespit ettim. Bunun üzerine avukatımla beraber karakola gidip şikayette bulunduk. Hastane kontrolünde darp olayı ortaya çıktı. Şu anda kızımın hayatı söz konusu. Korkuyoruz, bu süreç içinde halen daha darp var mı, ölüm tehdidi var mı diyerek. Zaten doktorun tetkiki sonrası hayati tehlikesi vardır diye rapor çıkıyor. Savcılık tekrar çocukları anneye teslim ediyor. Herhangi bir koruma altına almadan teslim ediyor. Ben de şu anda çocuğumu almak istiyorum. Kızımı yanıma almak için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.”

Haber: Ali Peltek

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL