SON DAKİKA
--:--:--

Kaymakam Bayar Açıklama Yaptı

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaşanan “yelek krizi” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bayar, konunun bir takım çevreler tarafından provoke edildiğini söyledi. Afet Koordinasyonunun ve Yönetiminin mülki amirlerin sorumluluğunda olduğunu belirten Bayar, Gazeteci Ali Peltek’in sorularını yanıtlarken Bodrum Belediyesi yönetici ve personeli ile son derece sağlıklı ve uyumlu çalıştıklarını kaydederek şöyle devam etti:…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kaymakam Bayar Açıklama Yaptı

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaşanan “yelek krizi” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bayar, konunun bir takım çevreler tarafından provoke edildiğini söyledi. Afet Koordinasyonunun ve Yönetiminin mülki amirlerin sorumluluğunda olduğunu belirten Bayar, Gazeteci Ali Peltek’in sorularını yanıtlarken Bodrum Belediyesi yönetici ve personeli ile son derece sağlıklı ve uyumlu çalıştıklarını kaydederek şöyle devam etti:

KAYMAKAM: PROVAKATİF EYLEMLERE MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ

“Koordinasyon Kurulu olarak bazı yanlış algıların önüne geçmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki bazı arkadaşlar, pusuda bekliyor. Burada kanun açık ve sarih. Afet yönetimi mülki amire bırakılmıştır. Sarı ya da başka yelek giyse ne olur? Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Acımızı yaşarken, bu tür provakatif eylemlere hiç gerek yok. Ama müsamaha göstermeyeceğimizi de peşinen belirteyim. Bir taraftan devletin tüm kurumları, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve dayanışma içinde afet bölgelerine yardım eli uzatmaya çalışırken, bir taraftan da algı üzerinden sosyal medyada yaratılmak istenen infiale karşı  mücadele veriyoruz.”

Bodrum Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi;

“Bir yıldır kurumlarımızla yapmış olduğumuz afete hazırlık toplantılarında Bodrum Acil Afet Durum Yönetim Merkezi tarafından, Herodot Kültür Merkezimiz, yardımların toplanacağı depo olarak belirlenmiştir.

Bu toplantılarda Kurumlarımızla beraber gönüllülerimizin nasıl görevlendirileceğine dair kararlar da açık bir şekilde belirlenmiştir. Koordinasyon kurulumuzda belirlenen yelekler depomuzun muhtelif yerlerine çıkarılarak belediyemiz logolu yeleklerin kullanıldığı görülmesi üzerine, kurulumuzca alınan karara uyulması istenilmiştir. Akabinde ve hızlıca konu provoke edilmiştir.

Benzer bir provokasyon, 07-02-2023 tarihinde, belirlenmiş bir kurgu üzerinden, çekilen görüntülerde şahısların Muğla Valiliği yazılı pankartı kaldırarak belediye pankartı ile fotoğraf çekilip “ÖNCESİ VE SONRASI YAPARIZ” söylemlerinin ardından görüntüler provoke amaçlı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. Konuyla ilgili savcılığımıza suç duyurusunda bulunulmuştur.

Belediyemiz de dahil tüm kurumlarımızla afetzedelerimizin her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışmalarımız tüm gücümüzle devam edecek olup provokatör yaklaşımlara asla izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bodrum’un Çığlığı: Mahkeme İptal Etti, İş Makineleri Durmadı! “Suç Mahallindeyiz”
Bodrum’un Çığlığı: Mahkeme İptal Etti, İş Makineleri Durmadı! “Suç Mahallindeyiz”
Seha Ergene’den Tek Vücut ve Sonuç Odaklı Yeni Teşkilat Hamlesi
Seha Ergene’den Tek Vücut ve Sonuç Odaklı Yeni Teşkilat Hamlesi
Yalıkavak’ta Umutlar Denize Gömüldü: Göçmen Faciasında Can Kaybı 19’a Yükseldi
Yalıkavak’ta Umutlar Denize Gömüldü: Göçmen Faciasında Can Kaybı 19’a Yükseldi
Zülfü Livaneli Şarkıları Bodrum Dibeklihan’da Yankılanacak
Zülfü Livaneli Şarkıları Bodrum Dibeklihan’da Yankılanacak
On’lar Bodrum’da da Unutulmadılar
On’lar Bodrum’da da Unutulmadılar
Bodrum’da “Kadın Çocuk Yoksulluğu ve Dayanışma Söyleşisi” Düzenlendi
Bodrum’da “Kadın Çocuk Yoksulluğu ve Dayanışma Söyleşisi” Düzenlendi
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.