Bodrum

Kaymakam Bayar Açıklama Yaptı

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaşanan “yelek krizi” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bayar, konunun bir takım çevreler tarafından provoke edildiğini söyledi. Afet Koordinasyonunun ve Yönetiminin mülki amirlerin..

Kaymakam Bayar Açıklama Yaptı

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaşanan “yelek krizi” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bayar, konunun bir takım çevreler tarafından provoke edildiğini söyledi. Afet Koordinasyonunun ve Yönetiminin mülki amirlerin sorumluluğunda olduğunu belirten Bayar, Gazeteci Ali Peltek’in sorularını yanıtlarken Bodrum Belediyesi yönetici ve personeli ile son derece sağlıklı ve uyumlu çalıştıklarını kaydederek şöyle devam etti:

KAYMAKAM: PROVAKATİF EYLEMLERE MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ

“Koordinasyon Kurulu olarak bazı yanlış algıların önüne geçmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki bazı arkadaşlar, pusuda bekliyor. Burada kanun açık ve sarih. Afet yönetimi mülki amire bırakılmıştır. Sarı ya da başka yelek giyse ne olur? Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Acımızı yaşarken, bu tür provakatif eylemlere hiç gerek yok. Ama müsamaha göstermeyeceğimizi de peşinen belirteyim. Bir taraftan devletin tüm kurumları, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve dayanışma içinde afet bölgelerine yardım eli uzatmaya çalışırken, bir taraftan da algı üzerinden sosyal medyada yaratılmak istenen infiale karşı  mücadele veriyoruz.”

Bodrum Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi;

“Bir yıldır kurumlarımızla yapmış olduğumuz afete hazırlık toplantılarında Bodrum Acil Afet Durum Yönetim Merkezi tarafından, Herodot Kültür Merkezimiz, yardımların toplanacağı depo olarak belirlenmiştir.

Bu toplantılarda Kurumlarımızla beraber gönüllülerimizin nasıl görevlendirileceğine dair kararlar da açık bir şekilde belirlenmiştir. Koordinasyon kurulumuzda belirlenen yelekler depomuzun muhtelif yerlerine çıkarılarak belediyemiz logolu yeleklerin kullanıldığı görülmesi üzerine, kurulumuzca alınan karara uyulması istenilmiştir. Akabinde ve hızlıca konu provoke edilmiştir.

Benzer bir provokasyon, 07-02-2023 tarihinde, belirlenmiş bir kurgu üzerinden, çekilen görüntülerde şahısların Muğla Valiliği yazılı pankartı kaldırarak belediye pankartı ile fotoğraf çekilip “ÖNCESİ VE SONRASI YAPARIZ” söylemlerinin ardından görüntüler provoke amaçlı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. Konuyla ilgili savcılığımıza suç duyurusunda bulunulmuştur.

Belediyemiz de dahil tüm kurumlarımızla afetzedelerimizin her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışmalarımız tüm gücümüzle devam edecek olup provokatör yaklaşımlara asla izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL