Bodrum Gündem

Akyarlar Yolu Trafiğe Kapatılmayacak

Turgutreis Alihoca Burnu mevkiinde yapımı devam eden Mavi Arya isimli projenin, Turgutreis- Akyarlar istikametindeki yolu kendi alanı içerisinde değerlendirip, kamuya kapatacağı iddialarına, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklık getirdi.Bugün, Turgutreis..

Akyarlar Yolu Trafiğe Kapatılmayacak

Turgutreis Alihoca Burnu mevkiinde yapımı devam eden Mavi Arya isimli projenin, Turgutreis- Akyarlar istikametindeki yolu kendi alanı içerisinde değerlendirip, kamuya kapatacağı iddialarına, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklık getirdi.
Bugün, Turgutreis ve Akyarlar bölgesinde incelemelerde bulunan Ahmet Aras, çeşitli iddiaların odağında bulunan Mavi Arya projesi alanında, gazeteci Ali Peltek’in sorularına yanıt verdi. Yolun kapatılacağı ve projenin önündeki sahilde Mahmuz Tipi Yapılanma ile ilgili soruya Aras şöyle cevap verdi: ” Bu projenin önünden geçen yol, ” Kadastral Yol ” olarak geçiyor. Trafiğe ve kamuya kapatılması kesinlikle söz konusu olamaz. Ayrıca, sahil ve plaj kısmında inşa etmek istedikleri Mahmuz Tipi mendireklere karşıyız. Deniz ekosistemini etkileyip, kum hareketlerini sekteye uğratan bu tip yapılanmaların Bodrum’un doğasına verdiği zararın bilincindeyiz. Mavi Arya isimli projenin ÇED ( Çevre Etki Değerlendirmesi) raporunu da titizlikle takip edeceğiz. “

Aras’ın günlük programını sosyal medyadan takip eden kimi vatandaşın; ” bu projeden yer alanlar, deniz ve sahil kısmına nasıl ulaşacak? ” sorusu üzerine Aras : ” herkes Bodrum’da plaja nasıl ulaşıyorsa, öyle ” diyerek, projeye herhangi bir ayrıcalık tanınmayacağını belirtti. Söz konusu noktada, kaçak inşaatlarla ilgili şikayetleri de dinleyen Aras, yanında bulunan birim müdürlerine, kendisine iletilen şikayetlerle ilgili gerekli adımların atılması talimatını vererek, bölgeden ayrıldı.

Turgutreisgundem.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL