Gündem Muğla

Muğla Şekerleri, Cumhurbaşkanı’yla

Muğla Valiliği himayesinde hayata geçirilen ve diyabetli çocukların yüzlerini güldüren Muğla Şekerleri projesinden faydalanan çocuklar, aileleri ve Muğla Tip1 Diyabetliler Derneği temsilcileri STK ve Muhtar buluşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan..

Muğla Şekerleri, Cumhurbaşkanı’yla

Muğla Valiliği himayesinde hayata geçirilen ve diyabetli çocukların yüzlerini güldüren Muğla Şekerleri projesinden faydalanan çocuklar, aileleri ve Muğla Tip1 Diyabetliler Derneği temsilcileri STK ve Muhtar buluşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek ücretsiz verilen glukoz ölçüm sensörlerinin hayatlarını kolaylaştırması ve çocukların yüzünü güldürmesi nedeniyle teşekkür ettiler.

Muğla Valiliği himayesinde Muğla İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce hayata geçirilen projeyle günde 8-10 kez parmak delinerek yapılan kan şekeri ölçümü direk sensör üzerinden yapılabildiği için çocukların parmaklarının delinmesine gerek kalmıyor. Yaşam kaliteleri artıyor ve diyabetin etkileri en aza iniyor. Bu sayede çocuklarımızın daha sağlıklı olması, eğitimlerinin kesintiye uğramaması, en önemlisi de o güzel gülüşlerinin yüzlerinden hiç eksik olmaması sağlanıyor. Diğer yandan aileleri sensör üzerinden anlık kan şekeri durumunu görüntüleyebiliyor ve erken önlem alabiliyor.

Muğla Şekerleri Projesinde çok başarılı sonuçların alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla proje tüm ülkede uygulanmaya başlandı. Böylece ülkemizdeki tüm Tip1 Diyabetli çocuklarımıza ücretsiz olarak sensör glukoz ölçüm cihazı verilmeye başlandı. Bu kapsamda Muğla’mızda yaşayan yaklaşık 250 çocuğun ücretsiz sensör cihazı alımından faydalanacağını belirtildi.

Uygulamaya geçilen proje nedeniyle yüzlerinin güldüğünü ve hayatlarının kolaylaştığını ifade eden tip1 diyabet hastası çocuklar ve aileleri kendileri ve ülkemizdeki tüm tip1 diyabet hastası çocuklar adına desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a teşekkür etti.

Erdoğan Tip 1 Diyabet hastası çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL