Bodrum Siyaset

Miting Gibi Adaylık Açıklaması

4 yıldır CHP Bodrum İlçe Başkanlığı görevini yürüten Halil Karahan, Muğla milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Açıklama CHP parti binasının önünde, adeta miting havasında gerçekleşti. Açıklama esnasında CHP Muğla Milletvekilleri Burak..

Miting Gibi Adaylık Açıklaması

4 yıldır CHP Bodrum İlçe Başkanlığı görevini yürüten Halil Karahan, Muğla milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Açıklama CHP parti binasının önünde, adeta miting havasında gerçekleşti.

Açıklama esnasında CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban, Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla’nın farklı bölgelerinden ilçe başkanları, geçmiş dönem CHP Bodrum ilçe başkanları, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, oda başkanları, çok sayıda mahalle muhtarı da meydanda yerlerini aldılar. 800’ün üzerinde kişinin katıldığı etkinlik Aylin-Can Durmaz’ın konseriyle ve katılımcıların da müziklere eşlik etmesiyle daha da renklendi. Özellikle İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’na 800 kişilik koronun eşlik etmesi Bodrum Çarşısı’nı adeta kış uykusundan uyandırdı. CHP parti emekçisi Serpil Yokarlı kalabalık ve coşkuyla ilgili; “Bugün oluşan bir durum değil şu an gerçekleşen. Bodrum İlçe Başkanlığı’mızda 7-24 hareketlilik ve dinamizm var. Zaten normal zamanda bina içerisine sığmayan partililerimizin ve parti dostlarımızın böyle önemli bir açıklamada kapalı alanın yetersiz olacağını düşünerek, açık alan kararı alındı. Çok mutluyum. Burada çok belli oldu ki; ‘Her Şey Çok Güzel Olacak.’ Hepimiz taşın altına elimizi koyduk” görüşünü dile getirdi.

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKANLARDAN DAYANIŞMA.

Bir saat kadar süren konserin ardından kürsüden milletvekilleri ve belediye başkanları görüşlerini dile getirdiler. İlk olarak kürsü alan Muğla milletvekili Burak Erbay: “Adıyaman’da parti görevi yürütüyorum. Durmaksızın yoğun bir faaliyet içersindeyiz. Tüm milletvekili arkadaşlarım bölgelerde, sahada çalışma yapıyorlar. Benim görev aldığım bölgede partimizin üyesinin olmadığı ilçeler vardı. Ama şimdi her sandıkta görev yapacak parti neferlerimiz var. Emin olun, buradaki hava ne ise orada bu coşku ve heyecan yaşanıyor. Halil Karahan ile aynı zamanda uzunca geçmişe dayalı dostluğunuz ve yakınlığımız var. Kendisine çıktığı bu ışıklı yolda başarılar diliyorum” dedi.

Yine CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “AKP iktidarı Bodrum’u rant kapısı olarak görüyor. Ama Bodrumluların duyarlılığı AKP’nin Bodrum’a yönelik yağma hesaplarını alt-üst ediyor. En son Ortakent’te 180 dönümlük emsalsiz bir araziyi AKP’li bakanın emmioğluna peşkeş çekeceklerdi. Alan firma yatırdığı teminatı da yakarak 180 dönüm arazinin ihalesinden çekildi. Sebep? Sizlerin Bodrum duyarlılığınız ve sahip çıkma refleksiniz” dedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Partide emeği geçenler, ter dökenler hak ettikleri yerlerde olmalıdır. Halil Karahan bunların başlarında geliyor. Yanı başınızdaki kardeş ilçe olarak kendisinin yanındayız” dedi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, Karahan’ın görev yaptığı süre boyunca çalışmalarına destek verdiğini, oldukça uyumlu çalıştıklarını belirterek: “Bodrum 30 yıldır milletvekilliği hasreti çekiyor. Elbette tüm adaylarımız çok değerli. Bodrum’dan bir milletvekili çıkarmak için tüm gayretimizi göstereceğiz” dedi.

KARAHAN: “SON OY KULANILANA DEK GÖREV BAŞINDAYIZ.”

İlk aday adaylık açıklamasını yapan Karahan ise kürsüden: “Bodrum’da %60 olan CHP’nin oylarını daha da yukarılara çekeceğiz. Bodrum ülke ekonomisinin %4’ünü karşılıyor. Ancak asla merkezi iktidardan bunun karşılığı bir hizmet almıyor. Devletin kendi resmi binalarında dahi durum vahim. 2 eğitim kurumu çürük olmasından ve güçlendirme çalışmasından dolayı kapalı. Pandemi sürecinde, okulun tatil olduğu yaz döneminde akılları neredeydi? Kaymakamlık binası güçlendirme ile kullanılabilir durumda. Adliye binası yapılalı çok olmadı ama durumu ortada. Ayrıca dosyalar yerlerde sürünüyor. Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü kiralık binalarda faaliyet yürütüyor. Gene kamusal alandaki ihtiyaçlar için bize geliniyor. Doğal olarak bizlerde elimizden geldiğince katkı koyuyoruz. Ne mutlu ki; insanımız AKP’den umudu kesmiş. Bize geliyor. 35 yıllık CHP üyesiyim. Üyelikle başlayan CHP’liliğimi her görevde bulunarak yürüttüm. Bugün ilçe başkanlığı görevimi genç arkadaşlarıma devredip, bundan sonra partime ve ülkeme hizmetimi milletvekili olarak devam ettirmek istiyorum. Bodrum’un artık bir vekille temsil edilmesi gerekiyor. Bu anlamda uzun süren bir beklentimiz oldu. Ayrıca bu milletvekilliğini getirebileceğime inandığım için, adayım. Aday olurum, olmam. Bu ayrı. Önümüzdeki seçimler ülkemiz için, tarihi önem taşıyor. Kendisinden önceki hiçbir seçime benzemeyecek. Bir kırılma yaşanacak. Tek adam istibdadı mı, demokrasi mi? Yapılacak olan seçimde sandıkta son oy kullanılana kadar partimin emrindeyim. Görevimin başında olacağım. AKP iktidarında herkes mağdur. Ama en çok kadınlar. Neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Milletin iktidarında sayın genel başkanların da söylediği gibi ilk bir ayda İstanbul Sözleşmesini geriye getireceğiz. Bodrumda bir iklim yarattık. Sevgi, barış, dostluk iklimi. Bunu tüm ülkeye yaymamız gerek. Sizlerden ricam. Önümüzdeki seçimde son oy kullanılıncaya değin sandıktan ayrılmayalım. Aday olalım, olmayalım. Bunu ülkeye karşı bir görev olarak görelim” dedi.

DURAN ÖZTÜRK: “KARAHAN ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEK.”

Kürsüden aynı zamanda sunumu da gerçekleştiren CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu üyesi Deniz Danacı da, milletvekili aday adayı Karahan’a yönelik olarak; “Yönetim Kurulu üyesi olarak sizinle yürümek onurdu, keyifliydi. Yollarımız yine ayrılmıyor. Sadece bir bayrak değişimi söz konusu. Bundan sonraki süreçte de birlikteyiz. Çıktığınız bu kutlu yürüyüşte tüm desteğimizi hissettireceğiz. Başarılı olacaksınız başkanım” sözleriyle düşüncelerini ifade etti. Aday Karahan’ın okul dönemi öğretmenlerinden Çetin Öncü de; “Bu kez olacak. Halil’i TBMM’de göreceğiz. Öğrencim bu onore edilişi fazlası ile hak etti. Bodrum’u da dört dörtlük temsil edebileceğinden en ufak şüphem yok. Çünkü şu ana dek yaptıkları, TBMM’de yapabileceklerinin teminatı” ifadeleini kullandı. CHP geçmiş dönem ilçe başkanlarından Duran Öztürk: “Bugün burada bir fotoğraf oluşmuştur. Bu bir omuzdaşlık, yoldaşlık fotoğrafı olduğu denli mutabakat fotoğrafıdır. Halil Karahan’da mutabakat bir isim mutabakatı değildir. AKP’nin tüm ülkeye karşı geliştirdiği rant ve sömürü politikasının en acımasızını yaşayan Bodrum’un boyun eğmemekte ısrar mutabakatıdır. Karahan ile ormanlarımız, denizlerimiz, koylarımız, doğamız kazanacak. Bu nedenle Karahan’ın adaylığı Bodrum mutabakatıdır. Kendisi Bodrum’a sahip çıkma mücadelesini sadece İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde vermedi. Bunu yüreğinde, ruhunda hissettiği için hep siperde oldu. Karahan; ‘Asla yalnız yürümeyecek.’ Şu anda burada oluşan muhteşem fotoğraf ve Bodrum ortak paydasındaki mutabakat asla bozulmayacaktır” görüşünü dile getirdi. Halil Karahan açıklama için, meydanda bulunanların arasına karışarak tek tek teşekkürlerini dile getirip, tebrikleri kabul etti. Karahan’ın açıklamasına CHP geçmiş dönem Bodrum İlçe başkanı annesi Rezzan Karahan, eşi, çocukları, akrabaları ve kardeşleri de katıldılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL