Bodrum Türkiye

Vural Paşa Bodrumlular’ı Severmiş

Sincan Cezaevi’nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Emekli Korgeneral Vural Avar’ın göz göre göre ölüme gönderildiğini öne süren genişçe bir toplum kesiminin, siyasetçilerin ve silah arkadaşlarının tepkisi dinmek bilmiyor. 85..

Vural Paşa Bodrumlular’ı Severmiş

Sincan Cezaevi’nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Emekli Korgeneral Vural Avar’ın göz göre göre ölüme gönderildiğini öne süren genişçe bir toplum kesiminin, siyasetçilerin ve silah arkadaşlarının tepkisi dinmek bilmiyor. 85 yaşındaki paşa kısa bir süre önce sağlık heyetine çıkarıldı. Heyet Vural Paşa için, adeta; “Paşalar gibi yatar” raporu verdi. Ölümünden 10 gün kadar önce paşa koğuşunun banyosunda düşüp kaburgalarını kırmıştı. Eşi emekli albay Tuna Avar ile görüşmesine izin verilmemişti. Paşa nihayetinde 2 gün önce (20-Aralık) geliyorum diyen ölüme teslim oldu. Ölümünün ardından eşiyle ilgili tüm raporların, “Cezaevinde kalabilir.” şeklinde verilmesinin acısını yaşayan eşi Tuna Avar’ın ağzından sık sık, “Tahliye etseler, eve gelse ve yarım saat sonra vefat etse bu kadar üzülmezdim. Gelir diye tüm kıyafetlerini hazırlamıştım. Biricik sevgilim; ölmedi, öldürüldü” sözleri döküldü.

GÖZ GÖRE GÖRE GELEN ÖLÜME TEPKİ.

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ: “28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılarak hapishanede ölüme mahkum edilen 85 yaşındaki emekli Hava Korg. Vural Avar demans hastalığı ilerlerken banyoda düşüp kaburgalarını kırdı. Korg. Avar dün hapishanede vefat etti. Saray rejiminin ölüm cezası infaz edilmiş oldu” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “İktidarın hukuku siyasallaştırmasının ve intikam aparatına dönüştürmesinin acı bir haberini aldık. İnfazları durdurmayarak, 90 yaşındaki yaşlı hasta bedenlerden intikam aldığını sanan vicdansızlara lanet olsun. Sn. Vural Avar’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: “Fetöcülerin yürüttüğü 28 Şubat davasında hüküm giydirilen emekli korgeneral Vural Avar hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. 85 yaşında demans hastasıymış. İntikamlarına lanet olsun. 28 Şubat’ın Genelkurmay Özel Kalem Müdürü ise Hulusi Akar” görüşünü dile getirdi. Toplumun tüm kesiminden çığ gibi tepki yağdı.

VURAL PAŞA; BODRUM’U, BODRUMLULARI SEVERMİŞ.

Paşaya rütbeleri söküldüğü için, devlet töreni yapılmadı. Genel Kurmay cenazeye çelenk dahi göndermedi. Yani paşa son yolculuğuna bir er olarak uğurlandı. Bodrum’dan da Vural Avar paşanın göz göre göre gelen ölümü ve buna rağmen 85 yaşında cezaevinde tutulması üzerine AKP iktidarına yoğun tepkiler geldi. Bodrumlu Kemal Güneri Vural Paşa’nın son yolculuğunda Kocatepe Camii’nde yerini alanlardandı. Oldukça kalabalık olan ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganın atıldığı törende Güneri: “Acımız çok büyük. Olanlar tüm dünyanın gözleri önünde oldu. Yeğeni Işık Aka’ya Bodrumluların üzüntüsünü ve acılarını paylaştıklarını ilettim. ‘Vural Paşa Bodrum’u ve Bodrumluları severdi zaten’ sözcükleri dökülebildi dudaklarından. Hepimize artık büyük görevler düşüyor. Önümüzdeki dönem sorumlu davranmayan herkes yeni Vural Paşa’lara davetiye çıkarır. Acımızı ve öfkemizi, gelmekte olan güneşli günlerde dindireceğiz. Ankara’dan Mansur Başkan’ın Bodrum’a özel sevgi selamlarını iletmek de boynumun borcuydu. Onu da sizler aracılığı ile yerine getirmiş olayım. Unutmayalım! Vural Paşa’ya borçluyuz” sözleriyle görüşünü dile getirdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (1)

  1. Münire Esin diyorki:

    Bodrumlulara güzel bir park yapıp adını da Korgeneral Vural Avar Parkı koymak yakışır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL