Bodrum

Bodrum Mandalinasını Yaşatalım

Bodrum Mandalin Hareketi’nden Bodrum esnafına çağrı: ‘Bodrum mandalinasını yaşatalım’ Muğla Bodrum’da mandalina bahçelerinin korunması ve sürdürebilirliğini amaçlayan girişimlere imza atan Bodrum Mandalin Hareketi bu kez sadece yeme içme ve eğlence..

Bodrum Mandalinasını Yaşatalım

Bodrum Mandalin Hareketi’nden Bodrum esnafına çağrı: ‘Bodrum mandalinasını yaşatalım’

Muğla Bodrum’da mandalina bahçelerinin korunması ve sürdürebilirliğini amaçlayan girişimlere imza atan Bodrum Mandalin Hareketi bu kez sadece yeme içme ve eğlence sektörü profesyonellerine yönelik bir etkinlik düzenledi.

17 Aralık Cumartesi saat 13.30’da Trafo Bodrum – Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan ‘The Bar World of Tomorrow’ eğitimi, Bodrum‘daki sektör yatırımcıları ve çalışanlarına ücretsiz bir eğitim fırsatı yarattı.

Bodrum Mandalin Hareketi, Bodrum mandalinasının korunması ve ekonomik değerinin arttırılması için Bodrum Kent Konseyi | Coğrafi İşaretler Çalışma Grubu, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası öncülüğünde mart ayında çalışmalarına başlayarak, dört önemli etkinlik gerçekleştirdi.

Coğrafi işaret almış olan Bodrum mandalinasının katma değerli ürünlerle ekonomisini büyütmeyi amaçlayan oluşum, turizm ve gastronomi başta olmak üzere Bodrum mandalini ile alkollü ve alkolsüz kokteyl yapımı eğitimi için Bodrum’daki işletmeleri Sadece Mandalin temalı etkinliğe davet etti.

Pernod Ricard firması sponsorluğunda düzenlenen ‘The Bar World of Tomorrow’ eğitiminde Bodrum mandalinası ile yapılabilecek alkollü ve alkolsüz içeceklerin yapım teknikleri ve reçeteleri katılımcı bartenderlar ile paylaşıldı.

‘Bodrum Mandalini ile marka yaratmalıyız’

Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaretler Çalışma Grubu ve Bodrum Mandalin Hareketi Kolaylaştırıcısı Erman Aras, Bodrum Mandalini’nin tüm menülerde yer almasını hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Temmuz ayında yeşil Mandalin olur. Yeşil Mandalin ayrı bir değerdir ve aslında bir sanayi ürünüdür, kolonyasından parfümüne pek çok alanda kullanılabilir. Esansiyel açıdan da çok verimlidir, kozmetik sektöründe de anti-aging özelliğinden dolayı dünyada birçok markaya ilham olmuştur. Maalesef Bodrum mandalinasıyla ilgili bir marka yaratamadık. İşletmelere Bodrum mandalinasını tanıtmaya çalışıyoruz ve bir marka yaratmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki aylarda pastacılık ve kozmetik sektörlerine yönelik etkinliğimiz de olacak. Rant o kadar yüksek ki Mandalin bahçelerinin hepsi tek tek yok oluyor. Para kazanmayan bir sistem korunamıyor. Ürünler menülerde yer alır ve tüketilirse hem farkındalık sağlanmış olur hem de para kazanan bir sistem yaratılır.” dedi.  

Bodrum’un ilk coğrafi işaretli ürünü; Bodrum Mandalini

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon: “Bodrum Mandalini’nin coğrafi işaretini BODTO olarak aldıklarını, Bodrum Guleti ve Bodrum Tirhandili coğrafi işaretleri için de başvuruların yapıldığını, BODTO olarak Bodrum Mandalin Hareketi paydaşı olduklarını, bu oluşumu desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, Bodrum’daki işletmeler menülerinde Mandalin’den üretilmiş ürünlere yer verirlerse başarıya ulaşılacağını’ söyledi. 

‘Türkiye’nin ilk sürdürülebilir kokteyl yarışması olan Future Mix’te de Bodrum Mandalinini kullanacak’

Pernod Ricard sponsorluğu tarafından düzenlenen ‘The Bar world of Tomorrow’ eğitiminde Bodrum Mandalini ile yapılabilecek kokteyller ve reçeteleri katılımcı bartenderlarla paylaşıldı.

Pernod Ricard Müşteri Deneyim Müdürü Tolga Balıkçı: “Yerel üreticiyi ve coğrafi işaretleri ürünleri destekleyerek, geleceğin bar dünyasını yaratmayı hedefliyoruz dedi. Aynı zamanda restoran, bar ve otellerde bu projeyi teşvik etmek için aktivitelerimize devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde başlatacağımız ‘Türkiye’nin ilk sürdürülebilir kokteyl yarışması olan Future Mix’te de Bodrum Mandalinini kullanacağız.

Verilen bu eğitim ile işletmelerin menülerinde Bodrum Mandalini’nin yer almasını sağlamalı ve bu doğal ürünümüzü tüm Türkiye ile buluşturmalıyız.” dedi…

Mandalina bahçelerinin yüzde 70’i yok oldu!

Çok sayıda çiftçinin geçim kaynağı olan mandalinanın yanlış politikalarla tehlike altında olduğuna defalarca dikkat çeken oluşum, mandalina bahçelerinin yüzde 70’inin yok olduğunu hatırlatarak, kalanı koruyabilmek için Bodrum’daki işletmeleri ve halkımızı Bodrum mandalinasına sahip çıkmaya, harekete katılmaya, katkı koymaya çağırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL