Bodrum Siyaset

Bodrum CHP; Kimsesizlerin Kimsesi Oldu

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı ülke gündeminde ilk sıraya oturan çocuk istismarı ile ilgili etkili bir farkındalık eylemi gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde Cevat Şakir Caddesi üzerindeki Çarşı Kafe’de toplanan partililer; “Çocuk Susar..

Bodrum CHP; Kimsesizlerin Kimsesi Oldu

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı ülke gündeminde ilk sıraya oturan çocuk istismarı ile ilgili etkili bir farkındalık eylemi gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde Cevat Şakir Caddesi üzerindeki Çarşı Kafe’de toplanan partililer; “Çocuk Susar Sen Susma, İstismara Sessiz Kalma”, “Tarikatlar Kapatılsın”, “İstanbul Sözleşmesi Tarikatlar İstediği İçin Kaldırıldı, Unutma”, “Çocukların Düşlerini Karanlığa Teslim Etmeyeceğiz”, “İstismar Suçtur, Aklanamaz” yazılı dövizler taşıdılar.

Burada toplanan CHP üyelerine farklı partilerden, derneklerden ve partisiz vatandaşlardan da katılımlar oldu. Öğle saatlerinde insan zinciri oluşturarak Belediye Meydanı’na yürüyen kalabalığa araçlar korna ve klaksonları ile vatandaşlarsa alkışlarla destek verdiler. Şeyma Erden isimli vatandaş; “Alanya’dan kızımı ve damadımı ziyarete gelmiştim. Dünde aynı konuyla ilgili kadınların ortaklaşa eylemine şahit olmuştum. Bugün de CHP’nin bu eylemine. 2 gündür Bodrum’da buna şahit olmak açıkçası umutlarımı daha da arttırdı. Keşke böylesi kabul edilemez, insanın yüreğinin kaldıramayacağı kötücül nedenlerle değil de sevinçli işler için bir araya gelsek. Bana göre sorunun kökeninde tarikatlar, cemaatler var. Buraları adeta bataklık gibi. Öncelikle bataklığı kurutmak gerek. Çocuklarımızı istismarcılara karşı sahipsiz bırakmayacağız” dedi.

KARAHAN: “KARANLIĞI YENECEĞİZ.”

Topluluk Bodrum Belediye Meydanı’na ulaştığında vatandaş desteği daha da belirgin bir şekilde arttı. Burada CHP İlçe Başkanı Halil Karahan yaptığı açıklamada; “Bodrum’un aydınlık yüzlü insanları bugün tarikatlara ve çocuk istismarına yönelik tepki göstermek için bir araya geldik. Burada bugün kimler yok. Burada olmayanlar, sessiz kalanlar bu işin ortağıdır. 20 yıllık AKP iktidarında ne istediler de vermedik durumundan, kandırıldık durumuna geldik. Ülkenin geldiği durum tarikatlar çöplüğüdür. Burada hak, hukuk ve adalet arıyoruz. Hakkın, hukukun, adaletin dini olmaz. Partisi olmaz, sağcısı solcusu olmaz. 6 yaşındaki bir çocuk evlendiriliyorsa, bunun siyaseti de olmaz. Günlerdir Aileden Sorumlu Bakan’ın, Adalet Bakanı’nın sesi çıkmıyor ve ortalıkta yok. Mevcut iktidarın yöneticilerinden herhangi bir açıklama var mı? Bodrum’daki Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanları nerede? Bir kelime ettiler mi? Buna karşı susan, dilsiz şeytandır. Hiç kimse geri atmayacaktır. CHP olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Aydın ve demokrat insanlar bu mücadeleden vazgeçmeyecektir. 84 milyon insan bu vahim durum ile ilgili kızımızın yanındadır. Ne pahasına olursa olsun karanlığı yeneceğiz. Atatürk ne demişti, Türkiye şeyhler, müritler ve dervişler ülkesi olamaz, olmayacak da” diyerek partisinin görüşlerini ifade etti.

BODRUMLU SANATÇILARIN ŞAŞIRTMAYAN DUYARLILIĞI

Bodrum Kent Konseyi-Görsel Sanatlar Çalışma Grup Başkanı ressam Bünyamin Pehlivan da; “Yarın bizim de Herodot Kültür Merkezi’nde panel etkinliğimiz var. Bu yüreklerimizi yakan acı yaşanmışlık oradaki etkinliğimizde de özel gündem olacak. Bugün Bodrum CHP İlçe Başkanlığı’nın yapmış olduğu eylemi çok yerinde buluyorum. Bodrumlu Sanatçılar olarak tavrımız çok net. Ayrıca buna tepki göstermek için, sanatçı olmaya, aydın olmaya da gerek yok. İnsan olmak yeterli olsa gerek. Bizler her zaman; “Çocuklar istismara uğrarken değil, uyurken susan tarafta olacağız. Her boyutu ile rezillik kokulu bir bir durum. Adliye boyutu, iktidar boyutu, cemaat boyutu, toplumsal boyutu… Yüzlerce yıl üzerinde konuşulacak, tahliller yapılabilecek derinlikte ve bir o kadar da çirkinlikte bir olay. Ama bir olayda değilmiş. Bunu üzerine saat zembereği gerçekler boşalmaya başladı. Bugüne kadar konuyu örtbas etme çabası içinde olanlar kamu oyu baskısından dolayı karşıymış gibi duruyorlar. Halbuki içlerinin, ruhlarının öyle söylemediğini çok iyi biliyoruz. Ayrıca o 6 yaşındaki kızımız gibi kaç mağdur evladımız, yaşadığı istismarı evcilik sanan kaç kızımız var? Bunu bilebiliyor muyuz? Tabi ki; hayır. Çünkü bu karanlık yapılar fiziken de duvar ördüler gerçek dünyaya. İçerideki dışarısını, dışarıdaki içerisini görmesin istiyorlar. Bodrumlu Sanatçılar olarak; CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nı bu anlamlı tepkisinden dolayı kutluyor ve destekliyoruz. Az önce ilçe başkanı sayın Karahan’ın da dediği gibi; Bu bir insanlık sorunudur. İşlenen suçta, aynı zamanda bir insanlık suçudur” ifadeleriyle görüşlerini dile getirdi.

Karahan’ın konuşmasından sonra meydanda bulunanlar; “Türkiye Laiktir Laik Kalacak”, “İstismar Suçtur Aklanamaz” ve “Tarikatlar Kapatılsın” sloganları attıktan sonra karanlığa karşı 5 dakika sessiz eylem yaparak, etkinliği sona erdirdi. CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından dağıtılan broşürde de : “Tarikat ve cemaat örgütlerinin çocuklarımız üzerinde uyguladıkları her türlü istismar ve şiddeti lanetliyor, Cumhuriyetimizin 2.yy’da anayasal karşılığı bulunmayan tüm karanlık kurumlar hakkında gereğinin yapılacağının teminatı olduğumuzu duyuruyoruz” ifadeleri yer aldı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL