Editör'ün Seçimi

Time Travel VR Turla Tarihe Yolculuk

Everest Tur iştiraki olan Time Travel, dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak VR teknolojisi kullanılarak, canlı animasyonla desteklenen, geleceğin teknolojisi ile geçmişe zaman yolculuğuna taşıyan VR tur gerçekleştiriyor. Önceki..

Time Travel VR Turla Tarihe Yolculuk

Everest Tur iştiraki olan Time Travel, dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak VR teknolojisi kullanılarak, canlı animasyonla desteklenen, geleceğin teknolojisi ile geçmişe zaman yolculuğuna taşıyan VR tur gerçekleştiriyor.

Önceki gün projenin mimarları Kamran Bagiyev ve Ayşegül Karaman’ın Hilton İstanbul Bosphorus’ta projeyi anlattıkları lansmanda katılımcılar VR gözlükleriyle tarihi yarımadadaki tarihi turu deneyimlediler.

Tarihi keşfetmek ve günümüze ulaşmış görsel ve yapısal ipuçlarıyla dönemi anlamaya çalışmak, birçok yerli ve yabancı turist için zor ve karmaşıktır. Çünkü ziyaretçiler o döneme ait eserleri, günümüz şehirciliği ve mimarisi içinde görmektedirler. VR turlarla yüzyıllarca yıllık eserlerin, dönemin ruhu ve mimari yapısının, turist rehberinin anlatımı ve dinleyen misafirin tarih, mimari bilgi ve birikimi ile ilgili sınırlar içerisinde kavrama şansı sunuyor. O dönemin içine girebileceğimiz ve hatta bireysel olarak deneyimleyebileceğimiz, keşfedebileceğimiz bir teknolojiyle insanlar unutulmaz bir deneyim yaşayacak.

VR gözlüklerle, ülkemizin kültür ve medeniyetinin tanıtımında farklı bir perspektif yaratarak yerli ve yabancı misafirleri bu tarihin içinde bir 3 boyutlu zaman yolculuğuna çıkaracak. Misafirler İstanbul’un çok katmanlı medeniyet tarihini, zamanda yolculuk yapan bir zaman yolcusu olarak deneyimleyip, tarihi görsel olarak da yaşayacak.

İstanbul’dan başlayan VR turlar 2023 yılı içerisinde Efes Antik Kent, Kapadokya, Mardin, Diyarbakır ve Antalya’nın da tarihi yerlerinde bu deneyimi gerçekleştirecek. VR turun tanıtımına katılanlar arasında; TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Nihat Çimen, Tansu Demir, Aylin Özsavaş vardı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL