Bodrum Spor

BAYK Dragon Sonbahar Serisinde İkinci Ayak

2022 BAYK Dragon Sonbahar Serisi’nde ikinci ayak yarışları Bodrum’da 15-16 Ekim tarihlerinde 5 yarışla tamamlandı. Champagne (TUR 49), Borga (TUR 50), Deryadil (TUR 40) ekipleri ikinci ayakta ilk üçte derece..

BAYK Dragon Sonbahar Serisinde İkinci Ayak

2022 BAYK Dragon Sonbahar Serisi’nde ikinci ayak yarışları Bodrum’da 15-16 Ekim tarihlerinde 5 yarışla tamamlandı. Champagne (TUR 49), Borga (TUR 50), Deryadil (TUR 40) ekipleri ikinci ayakta ilk üçte derece alan ekipler oldu.

TYF Dragon Sınıf Birliği ile Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından organize edilen Milta Bodrum Marina’nın ev sahipliği yaptığı Dragon Sonbahar Serisi’nde ikinci ayak yarışları hareketli geçti. Hafta sonuna ilk gün yağmurlu ve değişken bir hava, ikinci gün ise yoğun deniz trafiği damgasını vurdu. Dragon yarışları Bodrum Sahil Güvenlik’in de destekleriyle sorunsuzca tamamlanırken Bodrum Port’a bağlı cruiser gemisi ile özel bir süper yat ise dragon parkurunun arka plan görüntüsünü oluşturdu.
TYF ve Türk Dragon Birliği’nin bu yıl programında yer alan sonbahar serisindeki yarışlar aynı zamanda gelecek yıl nisan ve mayıs aylarında Bodrum’da yapılacak olan Dragon Turkish Grand Prix Bodrum ve Dragon Dünya Şampiyonası’na seçim niteliğinde. İkinci ayağı tamamlanan yarışlara katılan ekipler ise Borga (TUR 50), Champagne (TUR 49), Felix Culpa (TUR 39), Fresh Gale (TUR 53) ve Deryadil (TUR 40) ekipleri oldu.

BAYK Dragon Sonbahar Serisi 2. Ayak yarışlarının ilk günü Başhakem Ali Nasman’ın Milta Bodrum Fener Club’da yaptığı dümenci toplantısı ile başladı. Rüzgar koşulları uygun olduğunda 100-110 derecelerden esiyordu. Karaada’nın batı ucunda kurulan start hattından günün ilk yarışı için start verildi. 13-15 knot hızlarda esen rüzgarda iki turlu orsa pupa yarışı tamamlandı. Ardından verilen ikinci startta ise rüzgar 7-5 knot hızlara kadar düştü ve yağmur etkisini göstermeye başladı. Her iki yarış da yaklaşık 50 dakikada sona erdi. Ekipler günü iki yarışla tamamladı.
İkinci gün ise 0 dereceden esen rüzgarda parkur kuran komite 0,8 millik mesafede iki turlu orsa pupa/ şamandıra yarışı yaptı. Gün boyunca aynı yönden 7-15 knot hızlarında esen rüzgarda planlanan 3 yarış da yapılırken ikinci ayak 5 yarışla tamamlanmış oldu. Bir sonraki ayak 12-13 Kasım tarihlerinde yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL