Bodrum Siyaset

Bodrum, Böyle Rezalet Görmedi!

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak, Bodrum- Muğla Vatan Partisi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İnisiyatif Sözcüsü Ayhan Karahan “Afişlerinde Gazi Mustafa Kemal’in başsız,..

Bodrum, Böyle Rezalet Görmedi!

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak, Bodrum- Muğla Vatan Partisi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnisiyatif Sözcüsü Ayhan Karahan “Afişlerinde Gazi Mustafa Kemal’in başsız, yüzü hiç görülmeyen ama önderin kendisinin olduğu çok belli olan fotoğrafını tam da Sancak ve Perinçek ortasına koyarak kullanmışlar. Bodrum büyük zaferin 100. yıl dönümden bu yana bunu konuşuyor. Bizlerde bekledik. Mutlaka bir Cumhuriyet Başsavcısı’nın en azından dikkatini çeker, gereği yapılır diye 24 saat bekledik. Ama nedense bu afişleri de, Bodrum’un gençleri, vatan evlatları, yurttaşlar toplamak zorunda kaldılar. Neymiş? Bodrum köpeksiz köy değilmiş.”” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında ilçede imza günü ve toplantı düzenleyen Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı; konuşmacı olarak genel başkan Doğu Perinçek ve Ethem Sancak ‘ı davet etmişti. 30 Ağustos günü Turgutreis’deki Sabancı Parkı’nda düzenlenen etkinliğin duyurulması için, Bodrum ilçesinde bastırılan afişler ve pankartlarda imza ve söyleşiyi yapacak Doğu Perinçek ile Ethem Sancak’ın fotoğrafları gayet net iken; arkalarında ise Atatürk’ün gövdesinin bulunduğu ancak başının ve yüzünün kesik olduğu afişler Bodrumluların sert tepkisine neden oldu.

KARAHAN: “BODRUM AYDINLANMANIN KENTİDİR BU HAKARETİ KABUL EDEMEZ.”

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan yaptığı açıklamada “Vatan Partisi Bodrum’da düzenlediği imza-söyleşi etkinliği için kullandığı afişlerinde büyük bir cesaret örneği göstererek ulu önder Mustafa Kemal’in başını kesmiştir. Öngörüsü yüksek gazi Mustafa Kemal zaten buna yanıtını 93 yıl önce bu zamanlarda vermişti. “Fikirler bedenden çıkmaz. Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” demişti. Vatan Partisi, Bodrum’da önce miting planladı. Olmadı kapalı salon toplantısı. Gene halkın ilgisizliğini görünce genel başkanı ve kankasıyla imza gününe dek düşürdü çıtasını. Bodrum aydınlanmanın kentidir. Barışın, kardeşliğin kavimler kapısıdır. Etnik ırkçılığa yüreğini tarihin her döneminde yüreğini ve ruhunu kapalı tutmuştur. O nedenle Vatan Partisi’nin de içinde yer aldığı Cumhur İttifakı %’de 10 lar dolayımında seyreder. Son yerel seçimler neticesinde de 33 meclis üyeliğinden toplam 3’ünü aldı AKP ve ortakları. Bodrum her zaman hatta en karanlık dönemlerde dahi hava sahasını gericiliğin iklimine kapalı tutmuştur. Bu gerçeği bile bile geldi Perinçek ve Sancak, Bodrum’da AKP’nin şımarık evlatları gibi hareket ettiler. Bodrum’da yapmayı düşündükleri ya da etkinlikleri için, bırakın izin almayı bildirimde dahi bulunmadılar hiçbir kuruma” diye konuştu.

BODRUM BÖYLE REZALET GÖRMEDİ

Karahan açıklamasının devamında ise Vatan Partisi yöneticilerinin Bodrum Belediyesi’nin parkını emrivaki kullandıklarını belirterek “ Bodrum’un her tarafına suç duyurusunda bulunacağımız afişlerden binlerce yapıştırdılar. Belediyenin, mülki amirliğin bilgisi dahi olmadı. Çünkü beyzadeler hatırlı mevkilerden ayrıcalıklıydı.
Ayrıcalıklarında sınır tanımadılar. Afişlerinde Gazi Mustafa Kemal’in başsız, yüzü hiç görülmeyen ama önderin kendisinin olduğu çok belli olan fotoğrafını tam da Sancak ve Perinçek ortasına koyarak kullanmışlar. Bodrum büyük zaferin 100. yıl dönümden bu yana bunu konuşuyor. Bizlerde bekledik. Mutlaka bir Cumhuriyet Başsavcısı’nın en azından dikkatini çeker, gereği yapılır diye 24 saat bekledik. Ama nedense bu afişleri de, Bodrum’un gençleri, vatan evlatları, yurttaşlar toplamak zorunda kaldılar. TCK’da Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret suç olarak değerlendirilmiştir. Mustafa Kemal’in başsız gösterildiği afişten daha aleni bir hakaret olabilir mi? Tersinden düşünelim Ve diyelim ki ucu AKP iktidarına dokunan bir siyasetçinin başsız, kafası olmayan fotoğrafının olduğu afişleri duyuru ve propaganda amaçlı kullandı birileri. Acaba başlarına ne gelirdi? “ dedi.

ATATÜRK’E YAPILAN BU HADSİZLİĞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi üyeleri ile birlikte Bodrum Adliyesi önünde “Yobaza Uşağına Geçit Yok” yazılı pankart açarak basın açıklaması yapan Karahan açıklamasının sonunda ise “30 Ağustos’ta aydınlanma seli olup, alanlara akan 10.000’ler bu hadsizliğe, affedilmez hakarete en iyi yanıtı vermiştir. Bu nedenle Bodrumlu bu saldırıyı kendisine yapılmış saymıştır. Mustafa Kemal Atatürk ulusun onurudur. Yapılan onun aziz hatırası önünde tüm ulusa hakarettir. Ulus tahrik edilerek provokasyon ortamı yaratılmaya çalışılmıştır. Ethem Sancak tarafında ise zaten AKP’den, Vatan Partisi’ne giderken aynı amaç için çalışacağını biliyordu. Ama bu benzerliğe kendisi de şaşırmış olabilir. Bu büyük hakaretin, tüm ulusa saldırının, aydınlanma güçlerine gözdağı verme amaçlı bu hadsizliğin asla peşini bırakmayacağız. Başta hukuk olmak üzere her mecrada bunun gereğini yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm ulusal bağımsızlık şehitlerimize, Nene hatunlarımıza sözümüz olsun. Bu lekeyi mutlaka temizleyeceğiz. Bu nedenle Vatan Partisi yöneticileri Doğu Perinçek ve Ethem Sancak hakkında Atatürk’ün aziz hatırasına hakaret (5816 S.k. Md. 1-2, Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Aşağılama (5237 S.K. 216), Ülkenin Egemenlik Alametlerinin Aşağılanması (TCK 300) maddeleri kapsamında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

GÜVENÇ: “BODRUM’A BU ÇIKIŞ YAKIŞTI.”

Uzun zamandır Bodrum’da yaşayan ve 1999 yılından bu yana da Bitez-Aktur Sitesi’nde ikamet eden Süheyla Güvenç de eyleme destek vererek: “Ben yaklaşık 30 yıldır Bodrum’da yapılan her 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasına katıldım. Ancak bu yılki kadar görkemli ve kitlesel olanına tanık olmadım. Ama bir de olumsuzluğundan söz etmeden geçemeyeceğim. İlk kez bu yıl Bodrum’da bir 30 Ağustos’un böylesine provoke edilmeye çalışıldığını hissettim. Yani aynı anda coşkuyla birlikte, burukluğu da hissettim. Düşünün bir partinin genel başkanı ki; ismi son dönemlerde parlatılmaya da çalışılıyor. 30 Ağustos kutlamasını niçin Bodrum’da yapıyor. Destek bulamayınca kutlama yapamıyor. Kitap imza günü yapıyor. Yanına da Ethem Sancak’ı almış. Bastırdıkları afişlerde yüce önderimizin başını kesmişler. Afişlerinde kesseler ne olur? Yüreğimizden de kesip atamazlar ya. Perinçek’in bu küstahlığının, Bodrum’da yanıtsız kalmayacağını biliyordum. Nitekim öyle de oldu. Umarım Cumhuriyet Savcıları gereğini yapacaktır. Sonuçta Bodrum’a, köpeksiz köy olmamak ve Mustafa Kemal’e anlamlı sahip çıkış yakıştı” diyerek görüş ifade etti.

Bodrumlu Ressam Bünyamin Pehlivan da; “Perinçek ve yandaşlarının Gazi Mustafa Kemal’e büyük hakaret içeren bu tutumu sanatçılar arasında da büyük tepkiye neden oldu. Bir anlamda bu duruşu burada temsil ediyorum. Yurttaş İnisiyatifi’ne bu haktı tavrında verilen destek aslında bir yapılanmaya verilmiş değildir. Atatürk’e olan sevginin ne denli güçlü olduğunun göstergesidir. Atatürk’ün bırakınız resimlerde başını koparmayı, hücrelerine ayırsalar da, lime lime parçalara ayırsalar da içimizdeki Mustafa Kemal sevgisini ve bağlılığını yok edemeyeceklerdir. 100 yıl önce kazandığımız zaferi, tekrar etmek bizler için hiç de zor olmayacaktır. Gericiliğe ve onların işbirlikçilerine boyun eğmeye hiç ama hiç niyetimiz yok. 100 yıl sonra düşmana gene hüsrana uğrama kaderi düştü. Bu cumhuriyet ve aydınlanma sevdasına gönül veren arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum. Büyük ozan Nazım’ın dediği gibi; ‘Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar./Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır./ Safları sıklaştırın çocuklar,/ Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.’” Dizeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi eylemine adli yıl açılışı için, Bodrum Adliyesi’nde bulunan avukatlar ve vatandaşlar da destek verdiler. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi’nin suç duyurusu, müracaat savcısı Hakan Tezel tarafından işleme konuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL