Bodrum

Turgutreis’e Geçici Barınma Merkezi…

Turgutreis Balıkçı Barınağı’nda konuşlu olan Turgutreis Sahil Güvenlik Noktası yenileniyor. Uluslararası Göç İdaresi fonuyla yapılacak rehabilitasyon kapsamında, mülteciler için geçici konaklama yeri de planlanıyor. Kos Adası’na olan yakınlığı nedeniyle, mültecilerin..

Turgutreis’e Geçici Barınma Merkezi…

Turgutreis Balıkçı Barınağı’nda konuşlu olan Turgutreis Sahil Güvenlik Noktası yenileniyor. Uluslararası Göç İdaresi fonuyla yapılacak rehabilitasyon kapsamında, mülteciler için geçici konaklama yeri de planlanıyor.

Kos Adası’na olan yakınlığı nedeniyle, mültecilerin ve insan kaçakçılığı yapan şebekelerin tercih ettiği Turgutreis’te Sahil Güvenlik Komutanlığı, uluslararası İnsan Ticareti İle Mücadele açısından yenilenmeye başladı. Turgutreis Balıkçı Barınağı içerisinde, kendine tahsis alanda hizmet veren prefabrik Komuta Binasının, Uluslararası Göç İdaresi fonuyla, yenileneceği öğrenildi. Mevcut halinin oldukça yıpranmış olduğu görülen prefabrik yapının, Uluslararası kalite normlarına uygun şekilde, yeniden yapılandırılması planlanıyor.

YATAK VE KARANTİNA BÖLÜMLERİ EKLENECEK

Şu an ihale aşamasında olan projenin, yine prefabrik olarak tasarlanıp, yatakhane ve karantina bölümleri eklenerek, daha modern olmasının hedeflendiği öğrenildi. Mevcut şartlarda, denizden kurtarılan mültecilerin kimi zaman bir kaç gün Turgutreis Balıkçı Barınağı içerisinde ve açık alanda sevk işlemi prosedürü gereği bekletilmelerinin böylelikle önüne geçileceği edinilen bilgiler arasında. Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, Yasa Dışı İnsan Ticareti ile mücadeleye hız kesmeden devam ettiği, sıklıkla basında yer aldığı biliniyor. Böylelikle, mülteci ticareti ile mücadelede, uluslararası normlar, Turgutreis’te de uygulanacak.

Kaynak: Turgutreis Gündem

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL