Bodrum Editör'ün Seçimi

Turgutreis Esnafının Dediği Oldu

Bodrum Belediyesi tarafından ihalesi yapılıp, yaklaşık bir yıldır hizmete hazır halde bekleyen Turgutreis Modern Pazaryeri’nde nihai karar alındı. Öncelikle gün tahsisi ile, sonrasında sebze ve meyve pazarının aynı gün içerisinde..

Turgutreis Esnafının Dediği Oldu

Bodrum Belediyesi tarafından ihalesi yapılıp, yaklaşık bir yıldır hizmete hazır halde bekleyen Turgutreis Modern Pazaryeri’nde nihai karar alındı.

Öncelikle gün tahsisi ile, sonrasında sebze ve meyve pazarının aynı gün içerisinde açılmasıyla ilgili üç ayrı komisyon kararı alınan Turgutreis Modern Pazaryeri‘nin bu hafta faaliyete geçeceği bildirilmişti. Sebze- meyve pazarının aynı gün açılma kararıyla 2.5×2.5 ebatındaki stantların, pazarcı esnafı tarafından, tahsis edilen stant alanının küçük olması gerekçesiyle memnuniyetsizlikle karşılanmıştı. Herodot Kültür Merkezinde son kez pazarcılarla bir araya gelen Ahmet Aras, pazarcıların, kredi borcu içerisinde olduğu, en azından bu sezon iki Pazaryeri’nin de, aynı yerde faaliyet göstermesi talebine olumlu bakarak, 1 Kasım tarihine kadar pazarcıların eski yerlerinde kalması kararına onay verdi. Alınan son karar ile ilgili tutanak tutulup, taahhüt alınması şartını öne süren Aras, Bodrum Pazarcılar Derneği Başkanı Ercan Yıldırım’ın, ” Pazarcılar, çektikleri kredileri ödeyemez duruma gelecek” sözleri üzerine ”Sen, ödeyemeyecek diyorsan, bize söz düşmüyor artık Başkanım. O zaman, kalsın bu sene “ diyerek, pazarcıların talebine olumlu yanıt verdi. Cümlesi biter bitmez, Pazarcılar tarafından hararetli bir şekilde alkışlanan Aras, konuşmasına; ” ben, zarar edeceğinizi bile bile oraya götüremem sizi zaten. O zaman, bu yazı böyle geçirelim, ben de o zaman orayı ekstradan hazırlamaya çalışayım. Yani, çocuk parkını kaldıralım, öbür tarafın üstünü kapatmaya çalışalım, ama tabi buralar ihaleli işler olduğu için, oraya ekstradan bir şey yapmak da, bu sefer mevcut yerdeki değişiklikler bize, soruşturma olarak geri döner. Yapacağımız iş, ek bir yerler kazandırmak, daha sonra da, ikisini beraber orda açmak “ diye devam etti.

Oturumda bulunan, Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü İktisat İşleri Müdürü Ahmet Demirel; ” bu sene böyle geçsin ama, sonrasında yine, yerimiz dar, alan yetersiz denilmesin. Bir de, uyarılarımıza rağmen, üstelik, çöp torbası da vermemize rağmen, pazar sonu ortalık çöpten dolayı, savaş alanına dönüyor. Yeni yerin adı, ” Turgutreis Modern Pazaryeri “. Yeni yerin ismi gibi, modernliğe dikkat etmenizi arzuluyorum ” dedi.
Pazarcıların bağlı olduğu Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ise: ” Sayın Ahmet Aras, defalarca sizi rahatsız ettik. Odamıza kayıtlı 7.500 civarında esnaf var. Sizlerin tahmin edemeyeceği kadar toplantılar yaptık. Yapılacak iş, alınacak karar, doğru olsun, bi defa olsun. Bu yılı kurtaralım. Geçiş döneminde, başkanı üzmeyelim. 1 Kasım’a kadar çözüm hususunda söz verelim ” dedi.

Haber: Ali Peltek

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL