Bodrum

Umut Yolculuğunun Bodrum Molası

Küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliği, orman yangınları ve denizlerdeki kirlenme ile ilgili farkındalık yaratmak için, Artvin-Hopa’dan yola çıkan 12 metre uzunluğundaki fiber yelkenli yolculuğunun 16. Gününde dün(06-Nisan-Cuma) Bodrum Limanı’na..

Umut Yolculuğunun Bodrum Molası

Küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliği, orman yangınları ve denizlerdeki kirlenme ile ilgili farkındalık yaratmak için, Artvin-Hopa’dan yola çıkan 12 metre uzunluğundaki fiber yelkenli yolculuğunun 16. Gününde dün(06-Nisan-Cuma) Bodrum Limanı’na girmişti. “Gelecek İçin Yola Çıkıyoruz” belgisi ile yola çıkan tekne Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından çiçeklerle karşılandı. Aras karşılamada yelkenci ekibe: “Bu farkındalık yaratma yolculuğunda yaratılmaya çalışılan bilinç hayatidir. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Yüreğimiz sizlerle birlikte atıyor. Yelkeninizden rüzgar, yolculuğunuzdan umut eksik olmasın. Yolunuz açık olsun”  Ya birlikte güzel limanlara, sonsuz maviliklere yelken açacağız. Ya da birlikte batacağız. Bu denli net bir ikilem yaşıyoruz” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

BEAR SAİLİNG. “ÇEVRECİLİĞİN BAŞKENTİ; BODRUM OLMUŞ.”

Teknedeki Bear Sailing Yelken Kulübü ekibi Murat Tan, Levent Çelik ve Onur Erdemir  isimli 3 eğitmenden oluşuyor. Geceyi Bodrum’da geçiren yelkenciler Hatay-Samandağ Limanına doğru yelken açtılar. 12 metrelik Good Day Sunshine isimli tekne, BAYK (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü yelkencileri tarafından bugün Marmaris Limanı’na uğurlandı. Ekip Marmaris Limanı sonrasında da Mersin Limanı’nda da mola verecek. Bear Saling’in son durağı Hatay-Samandağ Limanı. Böylelikle Türkiye’nin bir ucundan, diğer ucuna bir rota (1470 Deniz Mili) kat edilmiş olacak. Good Day Sunshine’ın  yolculuğunu 12-13 mayıs tarihlerinde tamamlaması hesaplanıyor. Ekip ayrıca yol boyu denizlerden topladığı çöplerle dev bir çevre heykeli yapmayı da tasarlıyor. Ekipten Murat Tan gazetemize yaptığı açıklamada: “Yol boyu gördüğümüz ilgiden dolayı oldukça mutlu olduk. Daha ötesi bir o kadar da umutlandık. İnsanlarımız büyük destek veriyorlar. Bu desteğe layık olmak en önemli temennimiz. Bodrum’a başta gösterdiği misafirperverlik ve desteği için ayrıca özel teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Bizde kalan izlenim şu oldu: Bodrum çevreciliğin başkenti olmuş. Motorları maviliklere süreceğimiz güzel günlerde tekrar görüşmek üzere” dedi.

MİSAFİRLERİMİZ, CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI SAHİBİ.

Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Kulübü oldukça özel ve başarılı bir ekip. Kulüp 2021 Cumhurbaşkanlığı Yelken Kupası’nı kazandı. 17 ülkeden 96 yatın mücadele ettiği 5 etaplı Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı’nın kazananı Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Takımı sadece İzmir’in değil, aynı zamanda ülkenin de yelkendeki gözdesi oldu. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kulübü yaşamının en anlamlı ve en önemli alanları içerisinde sayıyor. Bear Saling Yelken Kulübü bu yılki Cumhurbaşkanlığı Kupasına da oldukça iddialı hazırlık yapmış durumda.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL