Bodrum

Bodrum’un 1 Mayıs Sahiplenmesi

Pandemiyle geçen iki yılın ardından 1 Mayıs İşçi Bayramı onbinlerin katılımıyla Menteşe Açık Oto Pazarı’nda kutlandı. Mehmet Ali Eren Parkı’nda toplanan tertip komitesi, döviz, pankart ve sloganlar eşliğinde polis ekiplerinin..

Bodrum’un 1 Mayıs Sahiplenmesi

Pandemiyle geçen iki yılın ardından 1 Mayıs İşçi Bayramı onbinlerin katılımıyla Menteşe Açık Oto Pazarı’nda kutlandı. Mehmet Ali Eren Parkı’nda toplanan tertip komitesi, döviz, pankart ve sloganlar eşliğinde polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi oluşturduğu arama noktalarından geçerek; Menteşe Açık Oto Pazarı’na yürüdü.

Kutlamaya Muğla CHP milletvekillerinin tamamı, CHP ilçe başkanları, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Okyay STK’lar, Sendikalar, Odalar ve dernekler katıldı. Yürüyüş kortejinin 2 km. uzunluğunda olması dikkat çekti.

“BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ.”

Kitlesel 1 Mayıs Mitingi’nde, Tertip Komitesi adına konuşan Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran: “Bu düzen toplumun işini, aşını geçimini ve sağlığını korumuyor, aksine tehdit ediyor. Bu düzenin çarkları, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten bizleri ezdikçe eziyor. Bu düzenin çarkları, zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmuş. Bu düzenin çarkları sermayeye sömürecek ucuz emek, yağmalanacak doğa, talan edilecek kentler yaratmak üzere dönüyor. Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, borçlarla, salgınla mücadele ederken AKP iktidarı ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patrona ve ayrıcalıklı zümreye aktarıyor. Halk işe, ekmeğe, insanca bir yaşama olduğu kadar demokrasiye, adalete ve hukuka da aç. Bu düzen yurttaşların hakkını, hukukunu çiğniyor, adaletsizliği büyütüyor. Bu düzen böyle gitmez” görüşlerine yer verdi.

1 MAYIS’A KATILIMDA KADIN AĞIRLIĞI.

Muğla’daki mitinge Bodrum yüksek katılım gerçekleştirdi. Bodrum’un yüksek katılımındaki kadın ağırlığı ise bir başka dikkat çekici özellik oldu. Kadın katılımının yüksek oluşuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz CHP Parti Eğitmeni ve aynı zamanda Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Çiğdem Erko: “Evet katılım muhteşemdi. Bodrum her zamanki gibi emek meydanından alnının akıyla, onurla çıktı. Kadın sayısının yüksek oluşunda Danıştay 10 Daire Savcısı’nın 3 gün önceki mütaalasının etkili olduğunu düşünüyorum. Savcı mütalaasında; İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmayı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin hukuka aykırı olduğu ve iptalinin gerektiği yönünde görüş verdi. Ayrıca Gezi Davası’ndaki diz boyu, akıl almaz hukuksuzluk da katılımı arttıran faktörlerden oldu. Osman Kavala denli elbette cezaevine konan herkes ülke demokrasi güçlerinin değeri. Ancak unutulmasın ki; Mücella Yapıcı faktörü biraz özeldir. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi ve Gezi Davası’nı ön plana çıkaran konuşmalar, pankartlar, sloganlar 1 Mayıs Muğla Mitingi’ne damgasını vurdu” görüşlerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL