Bodrum Siyaset

Bodrum, ‘1 Mayıs’ta Alanlardayız’ Dedi

Eğitim Sen Bodrum İlçe Örgütü, Belediye Meydanı’nda 6 siyasi parti ve 17 sivil toplum örgütünün desteğiyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında 1 Mayıs çağrısı yaptı. Vatandaşların da destek verdiği açıklamayı yapan Eğitim..

Bodrum, ‘1 Mayıs’ta Alanlardayız’ Dedi

Eğitim Sen Bodrum İlçe Örgütü, Belediye Meydanı’nda 6 siyasi parti ve 17 sivil toplum örgütünün desteğiyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında 1 Mayıs çağrısı yaptı.

Vatandaşların da destek verdiği açıklamayı yapan Eğitim Sen Bodrum İlçe Başkanı Yüksel Okyay: “Ülkemizin ve dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları, emeklileri, emekli dahi olamayanları insanca yaşatmak için çaresiz değiliz. Yeni bir yaşam ve düzenin mümkün olduğunu biliyoruz; yoksullaşanlar, ezilenler, haksızlığa uğrayanlar, iradesi yok sayılanlar bu düzeni birlikte değiştirecekler. Ülke ve dünya emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri savaşsız ve sömürüsüz bir düzenin inşa etmek hepimizin görevidir. 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününe giderken birlikte değiştirme irademizi işyerlerinde, sokaklarda, meydanlarda omuz omuza örgütleyeceğiz. Bodrum’da yaşayan ve emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs’ta buluşmaya çağırıyoruz” görüşlerini dile getirdi.

SANATÇILAR DA 1 MAYIS’TA ALANLARDA

Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği’nin, 1 Mayıs’ta Muğla’da buluşma çağrısına sanatçılardan da destek geldi. Bodrum en etkili kültür, sanat örgütlenmesi olan Toplumsal Araştırmalar Kültür Ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) da, Eğitim Sen’e destek veren 17 sivil toplum yapılanması içerisinde yerini aldı. Bodrumlu ressam Bünyamin Pehlivan: “1 Mayıs Emeğin ve emekçilerin bayramıdır. Sanatçının ve sanatın esin kaynağı emekdan ayrı düşünülemez. Emeğin en vahşi biçimde sömürüldüğü bu dünyada sanatçılara büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluk bilincinde olan Bodrumlu sanatçılar 1 Mayıs’ta, emek güçleriyle Muğla’da omuz omuza olacaktır. Bodrumlu sanatçılar ülkelerine ve çağlarına karşı sorumluluklarıyla 1 Mayıs’ta alanda olacaktır” görüşlerine yer verdi.

“1 MAYIS KALICI, ONLARSA GİDİCİ.”

Eyleme destek veren Bodrumlu eğitim emekçilerinden Şükriye Akengin ise; “Gelinen aşamada ülkede halen 1 Mayıs ile ilgili yasakların anılıyor olması büyük bir ayıptır. 1 Mayıs; emektir, birliktir, dayanışmadır, sevgidir, barıştır. Bunlardan korkan bir karanlıkla karşı karşıyayız. Hakim düzen sadece emekçilere değil; bir avuç haramzade çıkarı için tüm toplum kesimlerine mutsuzluğu dayatıyor. Bu nedenle, o gün insan onuruna yakışan bir yaşamı talep edeceğiz. Ekmek, gül ve hürriyet günleri talebimizle 1 Mayıs’ta Muğla’da olacağız. Güneşin sofrasında, dostların arasında buluşacağız. 1 Mayıs kalıcı. onlarsa gidici” ifadelerini dile getirdi.

Basın açıklamasını izleyen Fazilet Cantez (78) yaşındaki Bodrumlu vatandaş da; “Benim 3 torunum Bodrum’da öğrenci. Ne mutlu ki; torunlarım buradaki aydın, çağdaş öğretmenlere emanet. Onların, çocuklara reva gördükleri her anlamdaki karanlık dünya hepimizin malumu. Bu eğitim çiçeklerini gönülden destekliyorum. Sağlığım el verirse 1 Mayıs’ta bu mübarek insanları yalnız bırakmayacağım. 1 Mayıs kalıcı, onlarsa gidici” dedi. Eylem; “Savaşa Değil, Eğitime Bütçe”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atılarak sonlandırıldı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL