Bodrum

Kumbahçe’den Güzel Haberler Geliyor

Kumbahçe Mahallesi, Bodrum’un kültürel ve sosyal faaliyetlerinin en hareketli olduğu bölgesi özelliğinde. Özellikle; Bodrum dışından da ve hatta ülke dışına da uzanan katılımlarla gerçekleşen geleneksel Nardugan Şenlikleri ve İki Yaka..

Kumbahçe’den Güzel Haberler Geliyor

Kumbahçe Mahallesi, Bodrum’un kültürel ve sosyal faaliyetlerinin en hareketli olduğu bölgesi özelliğinde. Özellikle; Bodrum dışından da ve hatta ülke dışına da uzanan katılımlarla gerçekleşen geleneksel Nardugan Şenlikleri ve İki Yaka Festivali ile popüleritesini arttıran mahallede uzunca süredir çok farklı etkinlikler mekansızlıktan dağınık bir şekilde gerçekleştiriliyordu.

Söz konusu etkinliklerin başında da pilates, yoga, yerel folklor çalışmaları geliyordu. Bugün itibarı ile bölge, derli-toplu ve Bodrum’a yakışır bir mekana kavuştu. Bu noktaya gelinmesinde geçmişten bu yana Bodrum yerel yönetimlerinin de yadsınmaz katkıları oldu. Süreci tamamlamak ise Başkan Ahmet Aras ve ekibine denk düştü. Kumbahçe Mahallesi Muhtarlığı’nın kurumsal ve fiili öncülüğünde gerçekleştirilen faaliyetlere Bodrum yarımadasının hemen her bölgesinden aktif katılımlar gerçekleşmektedir. Adeta Kumbahçe Mahallesi özelinden, tüm Bodrum’un geneline hitap eden bir sosyal-kültürel çalışma söz konusu oldu. İlginin ve kapsanan kesimin yüksek olması nedeniyle, bugün açılışı yapılan Kumbahçe Kültür Ve Sosyal Tesisi’nin yeterli olup, olamayacağı konusunda da tereddütler yaşandı.

KERİM CANGIR; “AÇILIŞA YÜKSEK İLGİ TESADÜFİ DEĞİLDİR.”

Açılış, Kumbahçe mahallesi’nden ve yarımadanın değişik bölgelerinden katılımlarla oldukça kalabalık bir toplulukla gerçekleşti. Açılış kurdelesini kesen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: “Belediyelerin bir görevi de yönettikleri bölgedeki halkı mutlu etmek, yüzünü güldürmektir. Şu anda burada gülen, aydınlık yüzlü insanları görmüş olmak, çalışma şevkimizi ve isteğimizi daha bir güçlendirmektedir. Bugün adeta eğitim, üretkenlik ve mutluluk yuvası bu mütevazi tesisi açtık. Peki işimiz bitti mi? Kesinlikle hayır. Bu daha başlangıç. Bodrum’u mutlu insanlar coğrafyası yapacağız. Bodrum’da yaşam bir sanat, yaşayanlar ise birer sanatçı olacaktır. En önemli sanatı da; memleket şairimizin dediği gibi; Mutluluğun resmini hep birlikte yaparak hayata geçireceğiz. Bu açılışla tuvale güzel bir renk düşürdük. Burada oldukça anlamlı, Bodrum’a yakışan işlere imza atacak olan muhtarlığımızı ve topluluğu asla yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Bodrum siyaset, sosyal, kültürel yaşamının önemli isimlerinden Kerim Cangır da eşi Nilgün Cangır ile katıldığı açılışta; “Bu sadece Kumbahçe Mahallesi’ne değil, tüm Bodrum’a hitap eden önemli bir hizmettir. Gelinen olumlu noktanın bu denli pozitif olmasında kadınların çabasının ve ısrarının önemli bir rolü olmuştur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Elimizden katkıyı sunmaya da hazırız. Kanaatimce açılışa gösterilen yüksek ilgi de tesadüf değildir” görüşüne yer verdi.

MUHTAR TAŞKIRAN: “İNSANA DOKUNABİLMEMİZ GEREK.”

Kumbahçe Mahallesi Muhtarı Nil Taşkıran ise; “Öncelikle buraya emeğini ve yüreğini koyan arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek isterim. Buraya gelene değin, tüm kesimlerin desteğini aldık. En zorlandığımız zamanlarda dahi asla umutsuzluğa kapılmadık. Sonuçta bu eseri sadece Kumbahçe’ye değil; tüm Bodrum’a gururla ve hep birlikte ortak çalışma ile kazandırdık. İnanıyorum ki; ‘Kumbahçe Kültür Ve Sosyal Tesisi’ sadece belli faaliyetlerin yürütüldüğü basit bir mekan olmayacaktır. Bodrum’un yüz akı, üretken bir onur abidesi olacaktır aynı zamanda. Burasının adeta kültürel, sosyal, sanatsal faaliyet atölyesi gibi çalışacağına inanıyorum. Muhtarlık hizmetini sadece ikametgah veren, tebligat ileten bir kısır döngüden kurtarmamız gerek. İnsanların yaşamına ve hayatın kendisine, sokağa dokunabilmemiz gerek” diyerek görüş beyan etti.

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz’ın temsil ettiği 3 önemli müdürlük içerisinde yer alan Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün yakın bir dönemde kaderine terk edilmiş bir virane olan mekanın mevcut hale gelmesinde önemli işlevi oldu. Başkan Yardımcısı Yılmaz da gazetemize yaptığı açıklamada; “Dikkat edilirse kadın eli değince ve kadın emeği söz konusu olunca hiçbir şey kötü olmuyor. Burada da farklısı olmadı. Öncülük yapan Bodrumlu kadınlarımızı takdirle kutluyorum. Takip ettiğim kadarı ile buradaki faaliyetler sadece Kumbahçe Mahallesi ile sınırlı değil. Kapsama alanı oldukça geniş ve yaygın. Bodrum Yarımadası’ndaki tüm muhtarlıklarda, mahallelerde bu tesisin örneklerini çoğaltmamız gerek. Bunun için, şimdiden bir müjdeyi iletmek istiyorum. Yakın bir zamanda Akyarlar da benzer bir sosyal-kültürel tesise kavuşacaktır. Akyarlar’da da durmayacağız, “tamam yeter” demeyeceğiz bu anlamda… Bizler belediyeciliği sadece çöp toplamak, emlak vergisi tahsil etmek, ağaç-çiçek sulamak olarak algılamıyoruz. Unutulmamalıdır ki; en önemli yatırım insana yapılmış olandır. İnsana yapılan yatırım kentin geleceğine pırıl pırıl bir aydınlık düşürür. Bodrum çok daha fazlasını hak ediyor. Bu nadide tesisin tüm Bodrum’a hayırlı olmasını ve devamını umuyor, diliyorum” ifade etti.
Etkinliğe canlı müzikleri ile aralıksız, yorulmadan katkı sunan Tuna Çokçağlayan ve Tolgaşengüç beğeni ile dinlendiler. Bodrumlu müzikseverlerin daha çok, “Tunayt” ikilisi olarak tanıdıkları müzisyenler daha çok Latin ve balkan folk müziği ağırlığı tarz benimsemiş olsalar da; nostaljik Türkçe müzik eserleriyle de açılışa önemli bir zenginlik ve renk kattılar. İkili açılışta bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek; “Bu dostluk, kardeşlik ve paydaşlık çorbasında tuzumuz oldu ise ne mutlu bize” dedi. Açılışta Bodrum Belediye Başkan Yardımcılarının nerede ise tam kadro ile yer almış olmaları Kumbahçe muhtarlığı, mahalleliler ve diğer katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL