Bodrum Gündem

Bodrum, Lise Değişim Programında

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dünyada Kanada Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere 42 ülkenin öğrenci değişim programlarını ve uluslararası projelerini yürüten, Türkiye’nin en büyük lise öğrenci değişim programı olan Worldwide..

Bodrum, Lise Değişim Programında

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dünyada Kanada Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere 42 ülkenin öğrenci değişim programlarını ve uluslararası projelerini yürüten, Türkiye’nin en büyük lise öğrenci değişim programı olan Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Türkiye Ofisi ile uluslararası eğitim alanında önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve WCEP Türkiye Genel Müdürü ve Türkiye AP Okulları Birliği Başkanı Volkan Cerrahoğlu, 24.03.2022 tarihinde müdürlükte düzenlenen törenle katılımcılar eşliğinde protokolü imza altına aldılar. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle faaliyete geçecek olan protokol, dünyanın en prestijli ve geçerli lise diploma programı olan Advanced Placement (AP) Müfredat ve Diploma Programını, Kanada Eğitim Bakanlığı öğrenci değişim programlarını, uluslararası müfredatları, uluslararası test hizmetlerini, öğretmen eğitimlerini ve proje ortaklıklarını kapsıyor. Protokol, uluslararası projelerden faydalanmak isteyen öğrencilere yol gösterici olarak Türkiye ve dünya üniversitelerinin kapılarını açacak.

Protokolün ilk icraatı AP Programı olacak. ABD’de uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan bir program olan Advanced Placement, ABD’nin dışında 60’tan fazla ülkede uygulanmakta. İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir program.

ADVANCED PLACEMENT PROGRAMININ AMACI

Advanced Placement programının amacı; lise eğitimi sırasında üniversite düzeyinde akademik eğitim vermektir. WCEP’in çalışmaları sonucunda program Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı onayı almıştır. AP programı olan liselerde verilen eğitim sayesinde oldukça zorlayıcı ama başarılı bir sistem üzerine kurulmuş AP programını lise eğitimi boyunca alan öğrenciler gerek yurtdışı üniversitelerde, gerekse de ülkemizde AP programını kabul eden üniversitelerde kredi muafiyeti ve burs imkânları kazanabilmektedirler. Türkiye’de programa katılan üniversiteler arasında Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi sayılabilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL