Bodrum Manşet

Küçükbük’te Kaçak Dolguya Suçüstü

İlçemizde Akdeniz foklarının yaşam alanı özelliğindeki Küçükbük koyunda tonlarca moloz ve hafriyatı kamyon ve iş makinaları ile denize döken inşaat firmasının faaliyeti Bodrum Belediyesi’nin mühürlemesi sonucu durduruldu. İnşaat şirketinin 400..

Küçükbük’te Kaçak Dolguya Suçüstü

İlçemizde Akdeniz foklarının yaşam alanı özelliğindeki Küçükbük koyunda tonlarca moloz ve hafriyatı kamyon ve iş makinaları ile denize döken inşaat firmasının faaliyeti Bodrum Belediyesi’nin mühürlemesi sonucu durduruldu. İnşaat şirketinin 400 kamyon hafriyatı denize döktüğü belirlendi. Şirkete 30 bin TL. para cezası kesildi. Yaklaşık bir haftadır çalışma yapan firmanın denize moloz dökmesi Bodrum Kent Konseyi’nin üyeleri tarafından görüntülendikten sonra yasal işlem yapılan inşaat firmasına tepkiler devam ediyor. “Bodrum Haberi” olarak, söz konusu çevre felaketini siz değerli okurlarımıza; “CANLI YAYINDA DENİZE HAFRİYAT DÖKÜMÜ” haber başlığı ile duyurmuştuk.

İNŞAAT ALANI MÜHÜRLENDİ ÇALIŞMALAR DURDURULDU

Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü ile zabıta ekipleri ilgili şirkete giderek tutanak tuttu, şirketin çalışmalarını mühürleyerek sonlandırdı. Bodrum Belediyesi konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada Küçükbük Mahallesi’nde, hafriyat ile denizi dolduran inşaat firmasının kanun dışı çalışması, belediye zabıta ekiplerinin müdahalesiyle durdurulduğunu ve firmaya para cezası uygulanırken, söz konusu alan eski haline dönüştürülene kadar firmanın çalışma izinleri iptal edildiği açıklandı.

400 KAMYON HAFRİYATI DENİZE DÖKMÜŞLER

Bölge sakinlerinin büyük tepkisini çeken olayla ilgili olarak Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri ile Belediye Çevre Denetim Birimi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, Küçükbük sahilinde dökülen hafriyat ve dolgunun tespitlerinin sürdüğü, yaklaşık 400 kamyon hafriyatın deniz kıyısına döküldüğünü belirterek “Küçükbük’te özel bir inşaat firmasının yaptığı otel inşaatında kıyıda dolgu yapılmış. Hafriyat dolgusu kıyıya dökülmüş. Bununla ilgili ekiplerimiz çalışmayı durdurdu. Daha sonrasında cezai işlem uyguladık. Ayrıca İl Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza göndermek üzere tutanaklarımızı tuttuk. Bahse konu yerdeki hafriyat kaldırılana kadar da inşaat çalışmasını durdurduk.” dedi. Denizi dolduran Özbek İnşaat Müteahhitik şirketine belediye tarafından 30 bin TL. cezai kesildiği belirtildiği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nünde konu ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

“PARASI OLAN BODRUM DA HER İSTEDİĞİNİ YAPAMAZ.”

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamada;
“Bodrum’a cebinde dolarla, euro ile koşa koşa yatırıma gelenler; bu ilçenin tarihine, kültürüne, doğasına, sosyal yapısına her türlü zararı verebilirim zihniyetinden kesinlikle vazgeçmeli. 5 bin yıllık tarihi kenti ve koyları korumak için yaşayanlar ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak her gün yeni bir saldırı ile, yeni bir ihanetle karşı karşıyayız.
Bu sadece Bodrum’a değil ülkeye, doğaya ve bu kentin geleceğine yapılan bir ihanettir. İnşaatları yapıp milyonlarca doları cebine koyup; buradan başka bir yere, doğa katliamına gidenlere söylenecek elbette sözümüz ve gösterilecek tepkimiz olacak.
Yargı önünde, hukuk çerçevesinde bu şirket ve benzerlerinin Bodrum’da barınmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Cebine parasını doldurup gelen, Bodrum’a her türlü kötülüğü yaparım zihniyetinden kurtulmalı. Sadece belediye değil, devletin tüm kurumları bu ve benzeri şirketlere gerekli yaptırımı uygulamalı. Hiç kimsenin aç gözlülüğünün cezasını bu kent çekemez. Bedelini de bu yarımadanın yaşayanları ödeyemez. Yapanın yanına kar kalmaması için elimizden geleni, ardımıza koymayacağız ” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL