Bodrum Video Haber

Tuncel Kurtiz’den Zeytin Mesajı Var

27-Eylül-2013’de aramızdan ayrılan Tuncel Kurtiz, adeta bizleri uyarmış. Sanki bizlere vasiyet etmiş ve demiş ki; “Dünya zeytinle yaşar. Zeytin olmazsa insan ne yapar ki? Ben en çok zeytin ağacını sevdim…

Tuncel Kurtiz’den Zeytin Mesajı Var

27-Eylül-2013’de aramızdan ayrılan Tuncel Kurtiz, adeta bizleri uyarmış. Sanki bizlere vasiyet etmiş ve demiş ki; “Dünya zeytinle yaşar. Zeytin olmazsa insan ne yapar ki? Ben en çok zeytin ağacını sevdim. Nuh tufanına baktığımızda güvercin gagasında zeytin dalı getirmiş gemiye. Bu anlamlıdır. Zeytin kutsaldır.”

Şimdi ülkemizin saygın sanatçılarından ve hepimizin dimağında izler bırakmış olan Kurtiz’in vasiyetini yerine getirme, zeytine sahip çıkma zamanıdır.

ZEYTİN YERİNE KÖMÜR MÜ KOYACAKLAR SOFRALARINA?

Bahçeyaka köyü muhtarı Yücel Uyar; Zeytin sadece ekonomik değeri ile değil, aynı zamanda yaşamımızdan renkler sunması ile de önem taşır bizde. Mutlaka hepimizin hayatında gölgesinde kendisini güvende ve iyi hissettiği bir zeytin ağacı olmuştur. Zeytini, madene tercih etmekte nasıl bir kamusal çıkar olabilir? Zeytin yerine kömür mü koyacaklarmış sofralarına? Temsil ettiğim tüm köylüler şaşkınlar. Halen inanamıyorlar, kabullenemiyorlar bunu” ifadelerine yer verdi. Mumcular Köyü’nden Süleyman Utçu: “Ramiz Baba videoda söylenmesi gereken her şeyi söylemiş. Madenci kömür çıkarmak için, zeytini sökecekmiş. Sonra faaliyetini bitirince, tekrar geriye getirip yerine dikecekmiş. Dünya da bunun örneği var mı? Bu dayatma; akla olduğu kadar bilime de aykırıdır” diyerek görüş belirtti.

Bodrum Haberi olarak; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te, “elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin” zeytinlik alanlarına denk gelmesi durumunda “zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına” Bakanlık tarafından izin verilebilmesinin yaratacağı yaşamsal tehditin farkındayız.

Farkında olduğumuz bu önemli dönemeçle ilgili olarak; doğadan, tarladan, köyden, köylüden, zeytinden taraf farkındalık yaratmak için basın sorumluluğu ile hareket edeceğiz. Bu noktada doğanın yanında olmayı ve kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkını elbette ön planda tutacağız.

Okurlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL