Bodrum Dünya Türkiye

Bodrum ‘Savaşa Hayır’ Diyor

Savaşa Hayır Platformu, Bodrum Belediye Meydanı’nda eylem yaparak “Savaşa Hayır” diye seslendi. Barışın ve hoşgörünün başkenti Bodrum, savaşa karşı hep bir ağızdan “Hayır!” diyor. Bodrum Savaşa Hayır Platformu, Rusya’nın Ukrayna’ya..

Bodrum ‘Savaşa Hayır’ Diyor

Savaşa Hayır Platformu, Bodrum Belediye Meydanı’nda eylem yaparak “Savaşa Hayır” diye seslendi.

Barışın ve hoşgörünün başkenti Bodrum, savaşa karşı hep bir ağızdan “Hayır!” diyor. Bodrum Savaşa Hayır Platformu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgali kınamak üzere Bodrum’da biraraya geldi. Belediye Meydanındaki eyleme yağışlı havaya rağmen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Eyleme destek verenler arasında Halikarnas Motor Sporları Kulübü’nün üyeleri de vardı.

Platform adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Savaşın bir çözüm aracı olmadığını biliyor ve herkesi bu görüşe davet ediyoruz.

Bodrum Savaşa Hayır Platformu olarak 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Ukraynaya karşı başlatmış olduğu işgali kınıyoruz. 21. yy’da yaşanan bu trajedinin, masum insanların kaderine dönüşmesini kabul etmiyoruz. Bu insanlık dışı durumun derhal sona ermesi için herkesi sağduyuya davet ediyor, Rusya’nın işgal politikasına karşı durmaya çağırıyoruz.

Son güne kadar saldırmayacağını söyleyen Putin yönetimi bir gecede başlattığı saldırıyla binlerce sivili kaçmalarına fırsat vermeden, yaşadıkları şehirlere hapsederek ölüme mahkum etmektedir. Pek çok sivil günlerdir sığınaklarda en temel ihtiyaçlarından mahrum bir şekilde, ölüm korkusuyla yaşamaktadır. Saldırının başladığı günden beri yaşanan can kayıpları her geçen dakika artmaktadır. Bu, şimdi, şu anda yaşanan bir gerçekliktir. Bu insani trajediye karşı herkesi eyleme davet ediyoruz.

Savaş durumunda kaybedilen canların, yok olan ailelerin, dağılan yuvaların karşılığını verebilecek hiçbir kazanım yoktur. Öyle ki tarihin babası sayılan kadim hemşehrimiz Heredot’un yaklaşık 2.500 yıl önce sarfettiği “Kimse savaşı barışa tercih edecek kadar aptal olmamalı; barışta oğulları babalarını, savaşta babaları oğullarını gömer.” sözleri bugünkü duygularımıza tercüman olmaktadır. Ancak ne vahimdir ki aradan geçen onca zaman karşı insanlığın ders almayarak hala çözümü savaşta arıyor olmasını kabul etmiyoruz.

Bizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış görüşünü kendine rehber edinmiş Bodrumlular olarak barışçıl Ukrayna halkının can güvenliğinin derhal sağlanmasını istiyor, hükümetler arası sorunların diplomasiyle çözülmesini talep ediyoruz.

Hep birlikte Savaşa Hayır diyoruz!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL