Gündem

Vali, Öğrencilerle Deprem Tatbikatında

İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılının “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmesi ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Muğla’da..

Vali, Öğrencilerle Deprem Tatbikatında

İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılının “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmesi ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Muğla’da 777 okulda 159.968 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Menteşe Türdü 100.Yıl İlkokulunda yapılan tatbikata Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, AFAD İl Müdürü İsmail Özkan, Kızılay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, AFAD, UMKE ve İtfaiye görevlileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tatbikatta sirenlerin çalmasının ardından öğrenciler sıraların kenarında çök, kapan, tutun hareketiyle kendilerini korumaya aldı. Daha sonra öğretmenlerin yönlendirmesiyle sırayla ve seri şekilde sınıflarından ayrılan öğrenciler, okul bahçesinde belirlenen güvenli alanda toplandı.

Okul bahçesine çıkan öğrencilere AFAD ekiplerince deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi ve afet sırasında kullanılan ekipmanlar da tanıtıldı.

Tatbikatın ardından Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki protokol üyeleri AFAD, UMKE ve kolluk kuvvetleri tarafından oluşturulan stantları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

TATBİKATLA DEPREM EĞİTİMİ

Deprem ve olası afetlere dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da deprem tatbikatı düzenlendiğini belirten Vali Orhan Tavlı, Deprem tatbikatının başarıyla uygulandığını, öğrencilerin deprem anında ve sonrasında neler yapması ve hangi tedbirleri alması noktasında eğitim verildiğini, tatbikatlarla da bu eğitimlerin desteklendiğini ifade etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL