Ege Gündem

GEKA, Bu Projelere Destek Verecek

GEKA 2022 yılı Teknik Destek Programlarını ve toplam bütçesini açıkladı. Aydın, Denizli ve Muğla’nın kalkınmasına yönelik faaliyetlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, “2022 yılı Teknik..

GEKA, Bu Projelere Destek Verecek

GEKA 2022 yılı Teknik Destek Programlarını ve toplam bütçesini açıkladı.

Aydın, Denizli ve Muğla’nın kalkınmasına yönelik faaliyetlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, “2022 yılı Teknik Destek Programları”nı ilan etti.

Kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşların, üretici örgütlerinin ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla GEKA tarafından yürütülecek “2022 Yılı Teknik Destek Programları”nın toplam bütçesi 2 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. “Teknik Destek”, “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” ve “İmalat Sanayide Kurumsallaşma ve Dijitalleşme Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” yıl sonuna kadar proje başvurusuna açık olacak.
Güney Ege Bölgesi’nde kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla yürütülen “2022 Yılı Teknik Destek Programı”nın bütçesi 750 bin TL olarak belirlendi. Programa başvuru yapacak potansiyel başvuru adayları, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına eğitim ve danışmanlık hizmeti alabilecekler.

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabileceği program kapsamında, eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 30 bin TL, danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin TL’ye kadar destek verilecek.

GEKA’DAN EĞİTİME 30 BİN, DANIŞMANLIĞA 60 BİN TL

GEKA’nın İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı kapsamında toplam 750 bin TL bütçeyle ilan ettiği, “2022 Yılı İmalat Sanayinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı”na gıda, tekstil, giyim eşyası ve makine ve ekipman imalatı yapan KOBİ’ler başvuru yapabilecekler. Program ile Güney Ege’deki tekstil ve giyim eşyaları, makine imalatı, gıda ve içecek imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerde yönetim ve üretim kapasitesinin artırılması, yenilik becerilerinin geliştirilmesi ve dijital dönüşüm sağlanması amaçlanıyor. Program kapsamında destek almaya hak kazanan eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 30 bin TL, danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin TL’ye kadar destek verilecek.

Güney Ege’deki üretim odaklı kooperatiflerin ve birliklerin rekabet gücünün artırılması amacıyla yürütülecek “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” toplam 750 bin TL bütçeye sahip.

GEKA’nın Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında yürütülecek proje destek programına, Güney Ege’deki üretim odaklı kooperatif ve birlikler başvuru yapabilecekler. Hayata geçirilecek projelerle kooperatif ve birliklerin rekabet güçlerinin artırılması amaçlanıyor. Bunun yanında yürütülecek eğitim ve danışmanlık projeleriyle kooperatif ve birliklerin kurumsal kapasiteleri güçlenirken işleme, paketleme ve depolama süreçleri de iyileştirilecek.

Ayrıca markalaşma, pazarlama, ürün geliştirme ve yenilikçilik kapasitelerinin de artırılması sağlanacak. Diğer teknik destek programlarında olduğu gibi bu programda da eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 30 bin TL, danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin TL destek sağlanacak.

KAYS ÇEVRİMİÇİ BAŞVURULAR BAŞLADI

“Teknik Destek”, “İmalat Sanayide Kurumsallaşma ve Dijitalleşme ve “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek” programlarının başvuruları 2 aylık dönemler kapsamında yapılıyor. Her üç programın 1. dönemi 15 Şubat-28 Şubat 2022 tarihlerini kapsıyor. Proje başvuru sahiplerinin 1. dönem proje başvuruları için, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’nden (KAYS) çevrimiçi olarak başvuru yapmaları ve 28 Şubat 2022 tarihinde saat 18:00’a kadar sistemden aldıkları taahhütnameleri Ajansa teslim etmeleri gerekiyor. Programların son döneminin başvuru tarihleri, 1 Kasım-30 Aralık 2022 tarihi olup, çevrimiçi olarak başvurular yapıldıktan sonra, taahhütnameler 30 Aralık 2022 tarihine kadar Ajansa teslim edilmeli.
GEKA’nın başvuruya açık 3 ayrı teknik destek programına yönelik detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamı Ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) temin edilebilir ve Ajansın sosyal medya hesaplarından duyurular takip edilebilir.

YORUMLAR (1)

  1. İşte Ege’nin Eko Turizm İlçeleri – Bodrum Haberi diyorki:

    […] Ege Kalkınma Ajansı “Ekoturizmde Yeni Destinasyonlar Sonuç Odaklı Programı” kapsamında […]

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL