Bodrum Gündem Manşet

Uzayda, Ayda Değil; Bodrum’da Yol İstiyoruz!

Bodrum’un bozuk yolları için yerel idarecilere ‘destek’ olmak istediğini belirten MHP İlçe Başkanı İbrahim Bilgi’ye, yanıt Bodrum Yurttaş İnisiyatifi’nden geldi. Bodrum’un aktivist sivil hareketi, iktidarın küçük ortağı olan MHP’nin yereldeki..

Uzayda, Ayda Değil; Bodrum’da Yol İstiyoruz!

Bodrum’un bozuk yolları için yerel idarecilere ‘destek’ olmak istediğini belirten MHP İlçe Başkanı İbrahim Bilgi’ye, yanıt Bodrum Yurttaş İnisiyatifi’nden geldi. Bodrum’un aktivist sivil hareketi, iktidarın küçük ortağı olan MHP’nin yereldeki temsilcisine “Torba ve Kızılağaç’ta yapımı bir türlü bitmek bilmeyen inşaat ve yol çalışmalarını hatırlatarak “Son kullanma tarihi çoktan geçmiş ve altından çok çamurlu-kirli sular akmış o tabelayı ne zaman kaldıracaksınız?” sorusunu yöneltti.
Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Eş Sözcüleri Nazan Yılmaz ve Mehmet Altay imzası ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bodrum Yarımadası’ndaki yolların durumu hepimizin bildiği ve yaşadığı üzere içler acısıdır. Sorunu çözmek yerine bazı siyasilerin buradan siyasi rant elde etme çabaları gözlerden kaçmamaktadır. Elbette burada esaslı sorun alt yapıya ilişkindir. Verili alt-yapı oldukça yetersiz iken; iktidar eliyle yeni alanlar imara açılmakta, iktidar eliyle Bodrum Yarımadası’nda yeni yeni şehirler kurulmaktadır. Sabah-akşam hazine arazileri satılmakta, orman arazileri haraç-mezat kiraya verilmektedir. Satanın da, satın alanın da Bodrum’un alt-yapısı zerre kadar umurunda değil! Bunlar yol yaparlarsa da, para için yaparlar. Paralı yol meselesi artık gündelik hayatımızın içerisine girdi.

Yolu yapalım ve amaçta hayatı, ulaşımı kolaylaştırmak olsun. Kimsenin cebine avantajlı yol yapmak için yapılmasın. Hele hele yolsuzluk için, asla yol yapılmasın. Zaten gördüğümüz gibi hayatta o yolları affetmiyor, çökertiyor. Sonuçta mevcut iktidar uzaya, aya çok şeritli yol yapma konseptine sahip. Bodrum’un merkezi iktidara mali katkısı ortada. Bodrum’dan aldığı, götürdüğü ortada olan iktidar; bizim hayatımıza bizden götürdüğünün ne kadarını hizmet olarak geriye döndürüyor acaba? Bizler de tam da iktidar adına bu konularda muhatap ararken, dün itibarı ile umut fırsatı önümüze düştü.
MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi basına bildiri göndererek, Bodrum’da kabus olan bozuk yolların bir an önce düzeltilmesi için her türlü yardıma açık olduğunu belirtmiş. Biz bunun iktidarın Bodrum ayağı açıklaması olduğunu algılıyoruz. Sonuçta sayın Bilgi yollar için yapacağı her türlü yardımı iktidardan kanal arayarak, bularak yapacaktır. Eğer bilmediğimiz başkaca bir özel kanalı yok ise elbette. Ayrıca sayın Bilgi devletluden bir garanti, güvence almışa benziyor ki; bu soğuk kış günlerinde Bodrum halkına sıcak müjdeler veriyor olmalı.
Sayın Bilgi anımsar mısınız? Orada bir köy vardı uzakta. Oraya Torba Mahallesi denirdi. Halen evrak üzerinde öyle denmekle beraber orası fiilen Voyage Land oldu. En son ne zaman gittiniz, uğrak yeriniz oldu sözünü ettiğimiz bölge? Bilemiyoruz. Şimdi orada ilginç bir durum var. Ortağı olduğunuz iktidarın Kültür Ve Turizm Bakanı’nın oteli etrafında dolanan bir inşaat faaliyeti söz konusu. Faaliyeti yürüten de o otelin sahibinin başında olduğu bakanlık. Bu açıklamaya ek yapacağımız tabela tüm gerçekleri ifadelendiriyor. Bakanlığın Yatırım Ve İşletmeler Müdürlüğü üzerinden yapılan çalışma; ihale ile Serfen İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi ve Karyol İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığına verildi. Ancak söz konusu ortaklık taahhüt ettikleri sürede yoldaki çalışmalarını tamamlamadığı gibi, imalat sürecinde teknik sorunlara da sebebiyet verdi. Ortaklığın Torba için, iş bitim taahhüdü 27 Nisan 2021 idi. Yani bitim taahhüdü üzerinden 9 ayı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen Torba’daki çalışma halen devam etmekte! Kızılağaç için ise bitim tarihi 24 Eylül 2021 olarak belirlenmiş. Aradan 5 aya yakın süre geçmesine karşın bitirmek bir tarafa henüz daha yolun başında gibi görülüyor durum. Tek bir gerçek var. Kızılağaç güzergahında Torba-Bodrum yolunun kesiştiği noktadan, Yalı sahiline değin kaotik bir manzara söz konusu. Yani sayın Bilgi yarışma yapılsa, “en rezalet…yarışması.“ Noktaların üzerini siz de doldurabilirsiniz ama orası açık ara birinci çıkar. Sayın Bilgi açıklamamızın ilişiğinde fotoğrafını göreceğiniz tabeladaki özellikle bitiş taahhütleri bir sözdür. Söz bizlerin geleneğinde ne ifade eder sizce sayın Bilgi? Söz; ihaleyi alanındır, verenindir, devletindir, bakanlığındır, iktidarındır neyse nedir. Ama bu taahhüt yerine gelmediği sürece verilen söz Torba-Kızılağaç-Yalı hattında devasa çukurlara batmış, çamur deryasına karışmış haliyle yutulmuştur. Sayın Bilgi iktidarın küçük ortağının Bodrum’daki temsilcisi olmanın da ötesinde bir iddia ile Bodrum Meydanı’na çıktınız. Sizi, tutulmadığı için bölge halkını mağdur eden sözünüzü ne zaman yerine getireceğinizi açıklamaya davet ediyoruz. O son kullanma tarihi çoktan geçmiş ve altından çok çamurlu-kirli sular akmış olan o tabelayı ne zaman kaldıracaksınız sayın Bilgi? Eminiz o tarih bizler kadar kamuoyunun da ilgisi dahilinde. Sizden ivedilikle yanıt istiyoruz sayın Bilgi. Çünkü siz, “muhatap benim duruşu sergilediniz.” Her türlü yardım da istemiyoruz sizden. Sadece durmadığınız sözünüz için, yeni bir tarih istiyoruz. Bu konunun da her anlamda takipçisi olacağımızı bilgilerinize sunarken, somut muhataplık konusunda bizi sıkıntıdan kurtardığınız için size teşekkürü ayrıca bir borç biliriz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL