SON DAKİKA
--:--:--

Aşkın Erenleri Bodrum’da Anıldı

Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran Bodrum’da anıldı Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Cem Evi tarafından, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’ı anma konseri gerçekleştirdi.Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıl dönümü, Yunus Emre’nin 700. yıl dönümü ve Ahi Evran’ın doğumunun 850. yıl dönümünün 2021 yılının UNESCO Anma ve kutlama yıl dönümleri…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Aşkın Erenleri Bodrum’da Anıldı

Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran Bodrum’da anıldı

hacı bektaş bodrum
Aşkın Erenleri Bodrum'da Anıldı 4


Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Cem Evi tarafından, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’ı anma konseri gerçekleştirdi.
Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıl dönümü, Yunus Emre’nin 700. yıl dönümü ve Ahi Evran’ın doğumunun 850. yıl dönümünün 2021 yılının UNESCO Anma ve kutlama yıl dönümleri programına alınması vesilesi ile Bodrum’da Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından bir anma konseri gerçekleştirildi. Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bodrumalevi bektaşi
Aşkın Erenleri Bodrum'da Anıldı 5

Konser, günün anlam ve önemine dair bir slayt ve dernek yönetim kurulu üyesi Nilgün Kösedağ’ın yaptığı konuma ile başladı. Nilgün Kösedağ konuşmasında “Aşkın, kardeşliğin, sevginin, barışın, adaletin ve hoşgörünün ışığını Anadolu’dan tüm evrene sunan erenlerimiz, pirlerimiz; ser çeşmemiz Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’ımız, dün olduğu gibi bugün de hem yaralarımıza merhem hem de talip olana rehber olmaya devam ediyorlar.
Zira üçü de aynı mekân ve zamanların diliyle insanlığa ilham vermişlerdir. Onları bilge yapan sadece kendi sesleri değil, dönemin insani sesleri, duruşu, düşünme ve yaşama çağırma biçimleridir.
Ser çeşmemiz Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’ı var eden Anadolu coğrafyası yine onlarla birlikte aydınlıkçı bir kimlik kazandı. Hacelerimizin ortaya çıkardığı kültürel miras, öğretilerinin zenginliğinin bugünlerde uluslararası alanda gündeme gelmiş olması öğretilerinin evrenselliğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.” derken UNESCO tarafından 2021 yılının Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü, Yunus Emre’nin 700. Yıl Dönümü ve Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü olarak kutlanması kararı almış olmasının bunun göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.
Anma etkinliği Hüseyin Albayrak ve Ali Rıza Albayrak’ın seslendirdiği Alevi deyişleri ile devam etti.
Konser sonrası sanatçılara Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Cem Evi Başkanı Cem Yalçın tarafından Bodrum Sağlık Vakfı engelli öğrencilerinin hazırladığı plaketler verildi.

hacı bektaşı veli bodrum
Aşkın Erenleri Bodrum'da Anıldı 6

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bodrum’dan Demokrasi Çığlığı: 31 Bin 500 İmzalı İnsan Zinciri
Bodrum’dan Demokrasi Çığlığı: 31 Bin 500 İmzalı İnsan Zinciri
Bodrum FK yeni sezon hedeflerini ve vizyonunu paylaştı
Bodrum FK yeni sezon hedeflerini ve vizyonunu paylaştı
Milas’ta orman yangını: Alevlerle mücadele gece boyunca sürüyor
Milas’ta orman yangını: Alevlerle mücadele gece boyunca sürüyor
Bodrum’da Denize Erişimi Engelleyen Kaçak Duvarlar Yıkıldı
Bodrum’da Denize Erişimi Engelleyen Kaçak Duvarlar Yıkıldı
Bodrum’a Gençler ve Şampiyonlar İçin 5 Bin Metrekarelik Spor Salonu Sözü
Bodrum’a Gençler ve Şampiyonlar İçin 5 Bin Metrekarelik Spor Salonu Sözü
CHP Muğla’da Halil Karahan Atandı, Nail Kızıl’dan ‘Hodri Meydan’ Çıkışı!
CHP Muğla’da Halil Karahan Atandı, Nail Kızıl’dan ‘Hodri Meydan’ Çıkışı!
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.