Editör'ün Seçimi Gündem Muğla

Sahte İçki Çetesine Operasyon

Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM şube müdürlüğü ekipleri tarafından son üç aylık çalışma sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda çok miktarda sahte alkol üretiminde kullanılan hammadde ele geçirildi. Milas’ta gerçekleştirilen operasyonda 200 litre..

Sahte İçki Çetesine Operasyon

Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM şube müdürlüğü ekipleri tarafından son üç aylık çalışma sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda çok miktarda sahte alkol üretiminde kullanılan hammadde ele geçirildi.

Milas’ta gerçekleştirilen operasyonda 200 litre etiketsiz etil alkol, Yatağan’da ise 96 şişe sahte bandrollü 70 cl’lik rakı, 5 şişe bandrolsüz viski, 5 şişe sahte bandrollü 100 cl’lik rakı ile silah ele geçirildi.

Olayla ilgili beş şüpheli gözaltına alındı.

ALKOL FİYATLARI, KAÇAK ALKOLE YÖNELTTİ!

Alkol ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) arttı ve buna bağlı olarak fiyatlar yükseldi. Düşük gelirli tüketiciler merdiven altı satıcılara yöneldi.
“Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre, ithal ve yerli alkollü içki fiyatları sıralamasında Türkiye Avrupa’da alkollü içkinin en pahalı olduğu 3’üncü ülke; OECD verilerine göre, Türkiye dünya sıralamasında İzlanda, Norveç, Avustralya, İsveç ve Finlandiya’nın ardından en yüksek alkollü içki vergisi sıralamasında 6’ncı sırada!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL