Bodrum Editör'ün Seçimi

Önce Heykeli Çalındı, Şimdi de Atölyesi Mühürlendi

2006 yılında Turgutreis’te sergilenmeye başlayan ve şimdi kayıp olduğu iddia edilen ” Mandalin ” heykelinin eser sahibi Pehlül Özdemir’in Sanat Evi mühürlendi.Yaklaşık üç yıldır Turgutreis’te yaşayan Pehlül Özdemir’in Karabağ mahallesindeki..

Önce Heykeli Çalındı, Şimdi de Atölyesi Mühürlendi

2006 yılında Turgutreis’te sergilenmeye başlayan ve şimdi kayıp olduğu iddia edilen ” Mandalin ” heykelinin eser sahibi Pehlül Özdemir’in Sanat Evi mühürlendi.
Yaklaşık üç yıldır Turgutreis’te yaşayan Pehlül Özdemir’in Karabağ mahallesindeki mütevazı sanat atölyesi, zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Atölye olarak kullandığı mekanın mülk sahibinin hastanede olduğunu bu nedenle resmi evrakları tamamlamakta zorlandığını söyleyen Özdemir, “Bodrum Belediyesi gibi bir kurumdan bu konuda anlayış beklerdim” dedi.

Özdemir, “Hem vakit geçirmek, hem de birikimlerimi taliplerine aktarmak adına, ticari kaygı gütmeden burada faaliyet gösteriyordum. Sanırım şikayet üzerine Bodrum Belediyesi Zabıta Birimi Ekipleri gelerek İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatımın olmadığından dolayı atölyemi mühürlediler. İş yeri olarak kullandığım yerin sahibinin hastanede olduğunu, bundan dolayı resmi evrakları tamamlamakta sorun yaşadığımı belirttim. Buna rağmen Sanat Evi’ni mühürlediler. Yıllar önce yaptığımız Turgutreis Mandalin Heykeli de iki yıldır kayıp. Bodrum Mandalina’sı ilk olarak Turgutreis’te yetiştirilip, yayınlaştığı gerekçesi ile buna gerek duyulmuştu. Biz o heykeli zor şartlar altında, Turgutreis belediye iken kullanılan Kademe de tamamlamıştık. Bodrum Belediyesi gibi bir kurumdan, bu konuda anlayış beklerdim.” diye konuştu.

Öte yandan Zabıta Birimi’nden verilen bilgide ; “Söz konusu olayın, şikayet üzerine yapılan kontroller sonucunda, gerekli evrakların temininin sağlanmaması sonucu alınan bir karar olduğu. İş yeri sahibine süre verilmesine rağmen, verilen süre içerisinde eksikliklerin giderilmemesi üzerine, yasal olarak mühürleme işlemine baş vurdukları belirtildi.”

2006 yılında Turgutreis Belediyesi döneminde mahalleye ‘mandalin’ temalı bir heykel kazandıran Özdemir, şu an hayatta olmayan Tülin Atalay il birlikte yaptıkları bu heykelin de ortadan kaybolduğunu hatırlattı.

Haber: Ali Peltek

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL