Bodrum Manşet

Fatma Girik’in Cenazesine Kar Engeli

Bodrum Torba Mahallesi’nde yaşamını sürdüren ülke sinemasının efsanevi ismi Fatma Girik, 6 aydır tedavi gördüğü İstanbul’da dün yaşamını yitirmişti. Fatma Girik’in cenazesi bugün İstanbul’dan, Bodrum’a doğru yola çıkacak ve Torba..

Fatma Girik’in Cenazesine Kar Engeli

Bodrum Torba Mahallesi’nde yaşamını sürdüren ülke sinemasının efsanevi ismi Fatma Girik, 6 aydır tedavi gördüğü İstanbul’da dün yaşamını yitirmişti. Fatma Girik’in cenazesi bugün İstanbul’dan, Bodrum’a doğru yola çıkacak ve Torba Mezarlığı’nda defnedilecekti. Sanatçının cenazesinin Bodrum’a getirilmesi öncesi bir dönem Belediye Başkanlığı’nı yaptığı, Şişli Belediyesi’nde bugün saat 10.00’da bir tören yapılacaktı. Ardından ise saat 11.00’de yapılacak törende, Girik’in sanatçı dostları Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda kendisi ile vedalaşacaktı. Ancak kötü hava koşulları nedeni ile İstanbul’daki her iki törende iptal edildi. Durum böyle olunca sanatçının cenazesinin Bodrum’a nakli ile ilgili de erteme kararı alındı.

SEVENLERİ SON GÖREV İÇİN BEKLİYOR.
Konuyla ilişki olarak Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, bugün yapılacak olan “Fatma Girik Anma Töreni”nin olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Keskin’in açıklaması şöyle: “Olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılacak olan Fatma Girik Anma Törenimiz maalesef ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kıymetli Başkanım, yoldaşım Fatma Girik’in cenaze töreniyle ilgili bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.” Sanatçının sevenlerinden Bodrumlu Mimar Nazan Yılmaz ise; “Malumunuz hava koşulları nedeni Bodrum’un ve ülkemizin güzide bir değeri olan Fatma Girik’e son görevimizi ertelemek zorunda kaldık. Kendisinin Bodrum’a çok katkısı olmuş, emeği geçmiştir. Bodrum’da da adeta bu toprakların 100 yıllık evladı gibi sade bir yaşam sürdürmüştür. Bodrum-Torba mezarlığında usta sinemacı ve Girik’in vefalı hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına uğurlanacak oluşu doğrusu olmuştur. Cenazemizi karşılamak ve sanatçıya son görevimizi yerine getirmek için bekliyoruz” görüşlerine yer verdi. Hava şartlarının birkaç gün daha olumsuz olacağı hesap edilerek, sanatçının cenazesinin Cuma ya da Cumartesi günü Bodrum-Torba Mezarlığı’na defnedilmesi bekleniyor.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL