Bodrum Manşet

Bodrum, Memurun Sürgün Yeri!

Yüksek kiralar isyan ettiriyor! Bodrum’a acil lojman çağrısı! Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum’da kiraların çok yüksek olması yüzünden ilçede görev yapacak memur bulmakta zorlanıldığını, acil olarak lojman ihtiyacının..

Bodrum, Memurun Sürgün Yeri!

Yüksek kiralar isyan ettiriyor! Bodrum’a acil lojman çağrısı!

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum’da kiraların çok yüksek olması yüzünden ilçede görev yapacak memur bulmakta zorlanıldığını, acil olarak lojman ihtiyacının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum’da yüksek kiraları eleştirdi. Kayhan kiralar yüzünden özellikle devlet memurlarının Bodrum’u sürgün yeri gibi gördüğünü, bir evi birkaç memurun ortak kiraladığını, memurların Bodrum’dan tayinlerini istediklerini belirterek, Bodrum’a lojman yapılması için tüm kurumların ortak çalışması gerektiğini belirtti.

Serdar Kayhan’ın açıklaması şöyle;

“Sevgili Bodrumlular,

Maalesef piyasada son aylarda yaşanan oynaklık, kur ve fiyatların sürekli artması, tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin sonuçları, Bodrum’un son 2 yılda nüfusunun aşırı artması, ilçemizde konut fiyatlarının anormal derecede artmasına neden olmuştur.

Bodrum’da ev kiraları, normal bir işte çalışan bir vatandaşın ödeyebileceği rakamların çok çok üstündedir.

Aynı şekilde Bodrum’a tayini çıkan polis, asker, öğretmen gibi devlet memurları da bu yüksek kiralar yüzünden adeta kabus yaşamakta, bir çoğu Bodrum’u sürgün yeri gibi görmekte ve Bodrum’dan tayinini istemektedir.

Bize gelen şikayetlerde tanık olduğumuz; artık birbirini hiç tanımayan devlet memurları, kirayı bölüşmek için evi ortak kiralamaya başlamıştır. Bu son derece düşündürücü bir durumdur.

Bodrum Güçbirliği Derneği olarak endişemiz; yakın bir zamanda başta devlet memurları olmak üzere, Bodrum’da çalışacak nitelikli personel, memur bulmak imkansız hale gelecektir.

Bu yüzden dernek olarak önerimiz, devlet memurları için, Bodrum Yarımadası’nın uygun yerlerinde, Bodrum mimarisine uygun, her kesimin kabul edeceği lojmanların ivedilikle inşa edilmesidir.

Plansız yapılaşma bugün Bodrum’un en önemli sorunlarından biridir, bunun farkındayız. Ancak artan nüfusun ihtiyaçlarını da görmezden gelmek, Bodrum’a zarar verecektir. Bu yüzden Bodrum’a lojmanların kazandırılması, artık bir zaruriyettir.

İşte bu sebeplerden dolayı Sayın valimiz, Sayın kaymakamımız ve Sayın belediye başkanlarımızın bu acil ihtiyacı Sayın Cumhurbaşkanımız’a ivedilikle iletmelerini bekliyoruz.

Devletimize de tüm kurumlarla işbirliği içinde lojman ihtiyacı için çalışma yapması çağrısında bulunuyoruz.

Bu konuda Bodrum Güçbirliği Derneği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL