Bodrum Manşet

Aspat’ın Sonunu Getiren Projeye Açılış!

Bodrum’da, Belediyenin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Global Turizm Forumu’na, Ant Yapı’nın Bodrum’daki dev otelinin gölgesi düştü! Uluslararası turizm buluşmasında Bodrum’un doğal, kültürel, tarihi..

Aspat’ın Sonunu Getiren Projeye Açılış!

Bodrum’da, Belediyenin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Global Turizm Forumu’na, Ant Yapı’nın Bodrum’daki dev otelinin gölgesi düştü! Uluslararası turizm buluşmasında Bodrum’un doğal, kültürel, tarihi dokusunun korunmasına yönelik mesajlar konuşulurken, diğer taraftan ise Aspat Koyu’nu işgal eden Radisson Collection Hotel’de açılış heyecanı yaşanıyordu. Bu çelişki, başta Bodrum’un çevreci duyarlılığa sahip kanaat önderleri olmak üzere, çevre kuruluşlarını, sivil inisiyatifleri çileden çıkardı.

Ant Yapı’nın Türkiye’deki altıncı turizm yatırımı olan Radisson Collection Hotel’in kurdele törenine Avrupa Parlamento Üyesi Josianne Cutajar, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Milletvekilleri, Çad, Nijer, Gabon, Gine, Malavi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti Turizm bakanları katıldı.

Çevreci örgütlerin “tarih-doğa katili, vasat ötesi bir proje” olarak değerlendirdiği Radisson Collection Otel, çakma Venedik tasarımı ile Termera arkeolojik alanının ve azmak kanalının ölüm fermanı olarak görülen Anthaven’ın içinde yer alıyor. Bir hatırlatma yapmak gerekirse; proje Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında mühürlenmişti! Su kanalları ile ilgili verilen “ÇED gerekli değildir” kararı Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından yargıya taşınmış ve Muğla 2. İdare Mahkemesi “ÇED gerekli değildir” kararını iptal etmişti. Daha sonra yapılan itiraz üzerine Danıştay bu kararı bozmuştu.

Yatırım maliyeti 40 milyon dolar olan otel, Radisson Group’un Türkiye’deki ilk premium oteli olma özelliğine sahip oldu. Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olarak kabul edilen Radisson Group, Bodrum’daki yatırımlarına devam edeceğini müjdeledi. Bu haberi, açılışta konuşan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oktay verdi. Oktay, Bodrum’da 200 konutluk yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini söyledi!

TARİH AFFETMEZ!

Bu arada, Radison Otel’in de içinde bulunduğu, Aspat Koyu’nu işgal eden Anthaven Projesi’ne yönelik tepkiler dinmek bilmiyor. Bodrum’da yaşayan Arkeolog Canan Küçükeren, sosyal medya hesabından yaptığı serzenişte, proje ile ilgili olarak şu görüşleri paylaştı:

“Geçen gün Akyarlar’a giderken Ant Heaven’ın önünden üzüntüyle geçtim. Aspat/Termera. Sözde Bodrum’un sanat ve kültür köyü olup, herkese açık olacak O muhteşem koy, üçbeş zengine peşkeş çekildi, ön tarafa teknelerini, arkaya da arabalarını koysunlar diye, üstelik yıllardır kullanılan ana yolu da değiştirerek… Hele o güzelim derelerin, doğal azmağın içini tekne girsin diye betonla kapladıklarını düşündükçe….Yazacak çok şey var. Yazıklar olsun Bodrum’u betonlaştırıp, antik dokuyu bitirip, doğal güzelliklerini mahvedenlere…Tarih affetmezzzz….”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL