Gündem Muğla Siyaset

Muğla İYİ’den, ‘Bay Meral’ Tepkisi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı partisinin grup toplantısında kullandığı ifadeler nedeniyle sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘Bay Meral’ sözleriyle seslendi.Bunun üzerine İYİ Parti teşkilatlarından..

Muğla İYİ’den, ‘Bay Meral’ Tepkisi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı partisinin grup toplantısında kullandığı ifadeler nedeniyle sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘Bay Meral’ sözleriyle seslendi.
Bunun üzerine İYİ Parti teşkilatlarından tepkiler gelmeye başladı. Muğla İYİ Parti İlBaşkanlığı da konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cinsiyetçi bir ayrım yaparak Meral Akşener üzerinden tüm kadınları aşağıladığı ileri sürüldü.

İşte o açıklamanın tam metni:

Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Meral AKŞENER’in ‘İyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem’ ile ilgili partimiz çalışmasını açıkladığı gün partili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yapmış olduğu tehdit edici açıklamalar Sayın Genel Başkanımızın ‘İyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem’ demesindeki haklılığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Mevcut Anayasamız hükümlerince tarafsız olarak bu hükümleri uygulamakla yükümlü olan Partili Cumhurbaşkanı, partisi adına yapmış olduğu konuşmada Genel Başkanımız Meral AKŞENER’den bahsederken “ Bay Meral ve Gelin Hanım” gibi cinsiyetçi bir ayrımla Sayın Genel Başkanımızın üzerinden tüm kadınlarımızı aşağılarken Genel Başkanımızı da İkizdere de yaşananlar üzerinden tehdit etmiştir.
Siyasette tehdit dilini reddediyor, Cumhurbaşkanı’nın bir kadına ve her şeyden önce bir anneye yönelik çirkin ve aşağılayıcı tutumu ve tehditleri şiddetle kınıyoruz.
Partili Cumhurbaşkanı İkizdere de yaşananlar üzerine suçu ve suçluyu överek halkı galeyana getirmeye yönelik halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek nefret suçu işlemiştir.
Ülkede çarpıcı şekilde ortaya atılan iddialar almış başını giderken bu iddialara cevap vermesi beklenen Sayın Cumhurbaşkanının genel başkanımızı gündemine alması son derece manidardır. Genel Başkanımız ülke gezileri ve vatandaşlarımızla buluşması hiçbir şekilde engellenemeyecektir. Buna kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir.
Ülkemiz hiç kimsenin tapulu malı olmadığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları da tebaa değildir.
Sayın Cumhurbaşkanı’na düşen Genel Başkanımızı tehdit etmek değil Genel Başkanımız ve tüm vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Bu şekilde saldırıları meşrulaştırıcı söyleminden sonra İkizdere benzeri gelişmeler tekrar yaşanması halinde bu olayların adresi son derece açıktır.
Sayın Genel Başkanımız, demokratik, güçlü ve mutlu bir Türkiye yürüyüşünde asla yalnız değildir. Muğla İl Teşkilatı olarak Genel Başkanımızla birlikte yürüyecek ve kendisini asla yalnız bırakmayacağız. Birlikte yürümekten korkarsak namerdiz, şerefsiziz, namussuzuz.
Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi siyaset tehditle değil hizmetle yapılır. Merkezine koltuğu değil milleti koyarak yapılır. O sandık gelir milletimiz dersi kime veriyor herkes görür.
Partili Cumhurbaşkanının aşağılama çabaları ve tehditlerini tekrar şiddetle kınıyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL