Bodrum Manşet

Turgutreis Sahil Yolu Kavgası’nda 2’nci Raund

Turgutreis Mahallesi’nde uzun yıllardır kullanılan sahil yolunun kapatılarak yeni yol açılmak istenmesi ile ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Bodrum Belediyesi’nin kepçelerle geldiği bölgede, halk isyan etti.Nağme Sitesi sakinleri, bir diğer site..

Turgutreis Sahil Yolu Kavgası’nda 2’nci Raund

Turgutreis Mahallesi’nde uzun yıllardır kullanılan sahil yolunun kapatılarak yeni yol açılmak istenmesi ile ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Bodrum Belediyesi’nin kepçelerle geldiği bölgede, halk isyan etti.
Nağme Sitesi sakinleri, bir diğer site Mavi Arya’nın talebi ile mevcut sahil yolunun kapatılarak site plajına dönüştürüleceğini iddia ediyordu. Turgutreis’i Akyarlar ve Bodrum’a bağlayan yol da kapatılarak, Nağme Sitesi’nin içinden geçirilecekti. Bodrum Belediyesi’nin bu projesi, Nağme Sitesi sakinlerini ayağa kaldırdı. Defalarca yaptıkları başvuruya rağmen bir yanıt alamayan site sakinleri, çareyi ulusal gazetelerden yardım istemekte buldu.
Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’a ulaşan site sakinleri, Bodrum Belediyesi’nin bu projesini bir an önce durdurmasını talep ederek “Haksız ve adaletsiz bir durumla karşı karşıayız.” dedi.
Bodrum Belediyesi ekiplerinin çitleri yıkmak ve yol açmak için geldiği bölgede, site sakinleri ile belediye ekipleri arasında tartışma yaşandı.

BELEDİYEDEN YANIT

Nağme Sitesi’nin iddialarına yanıt veren Bodrum Belediyesi, yaklaşık üç ay önce şu açıklamayı yapmıştı:
“Bahse konu imar yolu, Nağme Sitesi tarafından terk edilmiş fakat işgal edilmiş ve kapalı bir yol olup; MUSKİ tarafından 26/12/2020 tarih 26697 sayılı ekleri ile kanalizasyon kazısı kapsamında Bodrum Belediyesi tarafında açılması istenmesine müteakip gerekli yol açma çalışmaları MUSKİ ve müşavir firma talebi üzerine yapılmıştır.”

Ancak üç ay sonra geçtiğimiz günlerde, ekipler kepçe ile siteye geldi. Site duvarını kaldırıp yol geçirmek amacıyla başlatılacak çalışmaya, vatandaş isyan etti. Son gelişmenin ardından Bodrum Belediyesi tarafından Habertürk’e şu açıklama yapıldı:
“Öncelikle site içinden geçmesi gereken yol imar yolu. Site bu yolun 14 metrelik bölümünü işgal etmiş durumda ve yasal açıdan kamu alanı işgali söz konusudur. Bu yol alternatif bir güzergah olarak planlarda da yer almaktadır.

Size daha önce de ilettiğimiz gibi Mavi Arya ile bu yolun bir alakası yok. Çünkü Mavi Arya önünden geçen sahil yolu oradaki altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yeniden trafiğe açılacaktır. Sahil yolu Mavi Arya projesi nedeniyle kapatılıp Nağme Sitesi’nden yol açılacak algısı tamamen yanlıştır. Site sakinlerini bu endişe sevk eden nedenlerden biri Mavi Arya’nın reklam pazarlama yönteminde satış için denize sıfır gibi tanıtım yapmış olmaları diye değerlendiriyoruz.

Belediye olarak hiçbir vatandaşımızı mağdur etmek gibi bir düşüncemiz asla olamaz. İlgili müdürlüklerimiz konu üzerinde hassasiyetle çalışmakta tüm resmi plan ve evraklarla site sakinlerini bilgilendirmiştir. Ayrıca, site sakinlerimizin, site içinden trafik geçişi olmasın, trafik güvenliği nasıl olacak gibi düşünceleri var. Yol açıldığı takdirde her türlü trafik güvenliği de alınacaktır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL