Bodrum Manşet

Ortakent’te 1 Milyon m2’lik Arazi İmara Açıldı

Cumhurbaşkanlığı’nın pek çok mahallesini ‘kesin korunacak alan’ ilan ettiği Bodrum’da, talan devam ediyor! Bodrum’un Ortakent Mahallesinde mülkiyeti Özelleştirme idaresi adına kayıtlı bulunan ve yüzölçümü toplamı 1.102.309,61 metrekare olan arazinin imar..

Ortakent’te 1 Milyon m2’lik Arazi İmara Açıldı
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Cumhurbaşkanlığı’nın pek çok mahallesini ‘kesin korunacak alan’ ilan ettiği Bodrum’da, talan devam ediyor! Bodrum’un Ortakent Mahallesinde mülkiyeti Özelleştirme idaresi adına kayıtlı bulunan ve yüzölçümü toplamı 1.102.309,61 metrekare olan arazinin imar planı onandı. Karar, 23.4.2021 Ortakent Mahallesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planlar ile ilgili itirazlar değerlendirilerek ve 3905 nolu Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bodrum’da 1 milyon 102 bin 306 metrekarelik alanın imara açılan ve bugün resmi gazetede yayınlanan karara , ilk günden bu yana Bodrumlular şiddetle tepki göstermişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi de , 30 günlük askı sürecinde 28.09.2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığına itirazda bulunmuştu. İtirazın kabul edilmemesi durumunda hukuki işlem başlatılacağı Başkan Osman Gürün tarafından da ifade edilmişti.

Öte yandan 10 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında “Muğla İli, Bodrum İlçesi sınırları içerisinde bulunan Eskiçeşme, Bitez, Ortakent, Karakaya, Dereköy, Geriş Mahalleleri ve Adalar Çevresi Doğal Sit Alanının korunma statüsünün yeniden değerlendirilmesi soncuda ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Kaynak: Bodrum Aktif

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL