Bodrum Kültür - Sanat Manşet

Bodrumlu Kadınlardan Tarihe Dokunuş

Bodrum Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, “Bodrumlu Kadınlardan Tarihe Dokunuş” projesi ile T.C. Ticaret Bakanlığı Koop-Des Programı’ndan destek almaya hak kazandı. Şubat 2021’de “Bodrumlu Kadınlardan Tarihe Dokunuş; Geleneksel..

Bodrumlu Kadınlardan Tarihe Dokunuş

Bodrum Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, “Bodrumlu Kadınlardan Tarihe Dokunuş” projesi ile T.C. Ticaret Bakanlığı Koop-Des Programı’ndan destek almaya hak kazandı. Şubat 2021’de “Bodrumlu Kadınlardan Tarihe Dokunuş; Geleneksel Muğla Dokumaları; Üzümlü Dastar Bezi, Yeşilyurt Bürümcük Dokuması” Projesi ile yapılan başvurunun kabul edilmesi, kooperatif üyesi Bodrum’un üreten kadınları tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Kooperatif Başkanı Funda Akçalı, güzel haberi “Heyecanımız büyük” sözleriyle paylaştı. Akçalı, proje sözleşmesini Muğla İl Ticaret Müdürü Gülşah Yalçınkaya ile imzaladı. İmza seremonisine Kooperatif Başkan Yardımcısı Fulya Arıkan ile Yönetim Kurulu üyesi Sevgi Gülyurt da katıldı.
Sözleşmenin imzalanmasının ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret eden Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri, faaliyetleri hakkında Vali Tavlı’yı bilgilendirdi. Muğla Valisi, proje sürecini yakından izleyeceğini belirtti.
Funda Akçalı, “Muğla’nın kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini korumak üzere hazırladığımız proje ile artık çok az tezgahta üretilen, giderek azalan yazın serin, kışın sıcak tutan pamuklu, ipekli ve yün iple dokunan Muğla’nın Üzümlü Dastar Bezi ve Yeşilyurt Bürümcük dokumaları Kooperatifimizin geleneksel dokuma tezgahlarında yeniden hayat bulacak.
Mutluyuz, heyecanlıyız” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL