Bodrum Editör'ün Seçimi

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Bodrum’a

Bahçeşehir Kolejlerinin Türkiye genelinde 134 kampüsün katılımıyla üç yıldır düzenlediği ve her yıl farklı bir temanın işlendiği Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Birbirinden yaratıcı kısa filmin yarıştığı Festival’de Bodrum..

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Bodrum’a

Bahçeşehir Kolejlerinin Türkiye genelinde 134 kampüsün katılımıyla üç yıldır düzenlediği ve her yıl farklı bir temanın işlendiği Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Birbirinden yaratıcı kısa filmin yarıştığı Festival’de Bodrum Kampüsü 6. Sınıf öğrencisi Poyraz Doğan, ortaokul düzeyinde katılım gösteren 52 Kampüsten 130 oyuncu arasında en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

Bu yılki teması “Dijital Dönüşüm ve Yaşam” olarak belirlenen Kısa Film Festivali’nde ortaokul ve liseli öğrenciler, Covid19’un insanlar üzerinde bıraktığı etkinin teknolojiye, dijital dönüşüme nasıl yansıdığını, dijital sınıflarda eğitimden-mezuniyete, sağlıktan-tüketim alışkanlıklarına deneyimlediğimiz pek çok değişikliğin hayatımıza yansımalarını, önümüzdeki süreçte de değişimlerin neler olabileceğini sanatsal bir bakış açısıyla çektikleri kısa filmlerde anlatmaya çalıştılar.
Yabancı Dil bölümü tarafından düzenlenen festivale Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri “Hey, Daria” ve “Story Of Jeff” isimli iki film ile; Ortaokul öğrencileri ise “Smash” isimli film ile katıldılar. 11 farklı kategoride verilen ödüller için İngilizce, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar ve Müzik öğretmenleri liderliğinde aralık ayından bu yana festivale hazırlanan kampüs öğrencileri süreç boyunca her aşamada bizzat çalıştılar. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğü tarafından online olarak düzenlenen ve heyecanla izlenen ödül töreninde Bodrum Kampüsü 6. Sınıf öğrencisi Poyraz Doğan “Smash” filmindeki “Noah” rolü ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Poyraz’ın “Noah” adındaki, dijital oyun bağımlısı bir çocuğu canlandırdığı filmde karakter, arkadaşları ile yaşadığı iletişim sorunları sonrasında farkındalık kazanarak sokak oyunlarını keşfediyor.

Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin bu zor süreçte bu tarz projelerde yer almasını çok kıymetli görüyoruz. Pandemi döneminde öğrencilerimizin farkındalığını artırmayı, tüm dünyadaki değişim sürecini sağlıklı bir şekilde yorumlayabilmelerini sağlamayı ve en önemlisi bu zor günlerde de bir ekibin parçası olmanın kıymetini hissetmelerini son derece önemsiyoruz. 3.Kısa Film Festivali bu amaca yönelik gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden biri.
Festivale katılan tüm öğrencilerimizi çabalarından dolayı kutluyor, “Smash” filmindeki “Noah” rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülü alan öğrencimiz Poyraz Doğan’ı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi destekleyen İngilizce ve Uygulamalı Birimler Zümresi öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.
Türkiye’deki tüm kampüslerimizde bizlerle birlikte başarılı filmler çeken diğer öğrencilerimizi ve büyük Bahçeşehir Ailesinin Festival ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL