Bodrum Manşet

10 Yıl İçinde Bodrum Tanınmaz Hale Gelecek!

Bodrum Konacık ve Göl mahallelerinde ihale ile satışa çıkarılan 2. ve 3. derece sit alanındaki zeytinlikler, yakın zamanda villa ve otellerle dolacak. Milli Emlak Müdürlüğü’nün ihale duyurusu, Bodrum’un çevrecilerini ayağa..

10 Yıl İçinde Bodrum Tanınmaz Hale Gelecek!

Bodrum Konacık ve Göl mahallelerinde ihale ile satışa çıkarılan 2. ve 3. derece sit alanındaki zeytinlikler, yakın zamanda villa ve otellerle dolacak. Milli Emlak Müdürlüğü’nün ihale duyurusu, Bodrum’un çevrecilerini ayağa kaldırdı. Bodrum Çevre Platformu kurucusu avukat Remzi Kazmaz, “Zeytin ağaçları teker teker kesilerek yerlerine villalar, oteller kondurulacak. 10 yıl içinde Bodrum tanınmayacak ve yaşanamayacak hale gelecek” diye uyardı.

Satış kararına tepki gösteren Bodrum Çevre Platformu Kurucusu Remzi Kazmaz, “Bodrum Yarımadası’nın son yeşil kalmış alanları tüm koruma yasalarına karşın teker teker çeşitli sıfatlandırmalarla konuta dönüştürülerek mutlu azınlık bir kitlenin kullanımına rant uğruna sunuluyor. Torba ve Göl mahallesi arasındaki bu alanların tahribi devan ederse Bodrum Yarımadası’nın kıyı şeridinde başka yeşil alanı kalmayacak. Bu alana ve çevreleyen sahil şeridine Bodrum halkının ve bölgeye gelen turistlerin ulaşması bile yollar kapatılarak imkânsız hale getiriliyor” dedi.

İhaleye çıkarılan zeytinlik arazilerin hemen yanında orman niteliği olan 5 bin 700 metrekarelik alanın önceki yıllarda benzer bir satış yöntemiyle konut alanı yapıldığını anımsatan çevreci avukat Kazmaz, “Ulusumuza ait olan sahil şeridi, sadece cebi dolu, bu alanlarda konut sahibi olmuş sayıları yüzleri geçmeyen azınlığın işgalinde. Giderek değişime uğrayan ve otel adı altında konutlara dönüştürülen bu alanlar Bodrum’un turistik anlamını da yok ediyor. Giderek çölleşen ülkemizde hepimizin görevi tek bir ağaç bile kaybetmemek olmalıdır. Yeşil alanlardan sahillerden her türlü yapılaşmayı uzaklaştırarak bölgemizin son doğal alanlarını halkımızın ve turizmin kullanımına açık tutmak zorundayız” diye konuştu.

İktidarın, ekonomik kriz nedeniyle kamuya ait malların satışını hızlandırdığını vurgulayan Kazmaz, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada “Bu satışlardan hem ülkemiz kaybediyor hem de Bodrum kaybediyor. Bu satılan yerlerde çok geçmeden Ankara’dan çıkarılacak imar planlarıyla o güzelim zeytinlikler teker teker kesilerek yerlerine villalar, oteller kondurulacak. Bugün Bodrum yukarıdan dayatılan kararlarla bir talan politikası ile karşı karşıya. Gerek Bodrum Belediyesi gerekse çevre örgütleri ve duyarlı halkın bütün tepkilerine rağmen talan ve yağma politikası devam ediyor. Bu zihniyet böyle devam ederse 10 yıl içinde Bodrum tanınmayacak ve yaşanamayacak hale gelecek” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL