Bodrum

Salep Üreticisine Eğitim Desteği

Bodrum Ziraat Odası doğadan kaçak olarak toplandığı için yok olma tehlikesi altında olan salep bitkisi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mumcular’da düzenlenen toplantıda, salep bitkisinin kültürel olarak yetiştiriciliğinin yapılabilmesi, pazarlanabilmesi..

Salep Üreticisine Eğitim Desteği

Bodrum Ziraat Odası doğadan kaçak olarak toplandığı için yok olma tehlikesi altında olan salep bitkisi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mumcular’da düzenlenen toplantıda, salep bitkisinin kültürel olarak yetiştiriciliğinin yapılabilmesi, pazarlanabilmesi konularında üreticilere bilgilendirme yapıldı.

Özellikle dondurma yapımında kullanılan salep bitkisinin ülkemizde oldukça büyük bir talebi olduğunu anlatan Salep Akademisi kurucularından Alp Arslan Kırkpınar’ın katıldığı toplantıya 50’yi aşkın üretici ilgi gösterdi.

Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç salep üretimi yapmak isteyen üreticilerimize yönelik öncelikle bilgilendirme toplantısı ardından da eğitim ve kurslarla devam ettirip salep yetiştiriciliğini arttırmak istediklerini belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL