Bodrum Dünya Gündem Manşet

DENİZCİLİK KULÜPLERİ TEOS’TA

İzmir’in huzurlu ve güvenli limanı Teos Marina, dünya denizcilerinin de Sığacık’taki güvenli limanı… Uluslararası birçok yatçılık ve denizcilik kulüplerinin onursal üyesi ve İzmir bölgesi temsilcisi olan Teos Marina Genel Müdürü..

DENİZCİLİK KULÜPLERİ TEOS’TA

İzmir’in huzurlu ve güvenli limanı Teos Marina, dünya denizcilerinin de Sığacık’taki güvenli limanı…

Teos Marina

Uluslararası birçok yatçılık ve denizcilik kulüplerinin onursal üyesi ve İzmir bölgesi temsilcisi olan Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, İngiltere’nin başkenti Londra’da merkezi bulunan yat kulübü Little Ship Club’ın İzmir Bölgesi Temsilciliği görevini de üstlendi.

Dünya üzerinde yatçılığa ilgi duyan binlerce üyesi bulunan Little Ship Club gibi, yine İngiltere merkezli Cruising Association; Almanya merkezli Trans Ocean ile Kreuzer Abteilung kulüpleri ve İsveç merkezli Swedish Cruising Association kulübü de Faruk Günlü’nün onursal üyeliği ile İzmir bölgesinde temsil ediliyor. Bu derneklerin üyeleri olan denizcilere seyirlerinde yasal mevzuat, bakım onarım imkanları, gezilecek yerler, sağlık olanakları konularında danışmanlık yapıp bölgede güvenli seyir desteği veriyor.

Yıllardır uluslararası denizcilik fuarlarına da katılıp aktif tanıtım yapan Teos Marina, dünyanın çeşitli yerlerinde deniz seyahati yapan tüm yatçıları Sığacık’ı görmeye çağırıyor. Yabancı yat kulüplerinin etkinlik, toplantı ve yemeklerine de katılan Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, “Daha çok yatçının ülkemize gelmesi için ilişkileri sıcak tutuyoruz. Bölgemizi ziyaret edecek üyelere seyirleri ile ilgili bilgi desteği ve indirimli bağlanma imkânı sunuyoruz” dedi.

Deniz seyir bilgileri paylaşılıyor
Kış aylarında eğitim ve ders vermek amacıyla 1926 yılında bir grup yatçı tarafından kurulmuş Little Ship Club (LSC) üyeleri Birleşik Krallık kıyı sularında, İngiliz Kanalı’nda ve Karayipler ve Akdeniz dâhil olmak üzere daha uzak bölgelerde yelkencilik etkinlikleri düzenliyor.

1908 yılında kurulan Cruising Association (CA) birliği, sadece seyir yapan denizcilerin buluştuğu en büyük İngiliz merkezli kuruluştur. Üyeleri, Birleşik Krallık’ta ve dünyanın dört bir yanındaki denizcilerden oluşur. 6.000’den fazla üye aktif olarak seyir bilgileri paylaşıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL