Siyaset

Turgutreis “Amiral CHP” Dedi

Bodrum CHP İlçe Başkanlığı’nın Turgutreis Amiral Cafe’de düzenlediği Pazar kahvaltısı etkinliği oldukça kalabalık ve coşkulu geçti. Adeta oturulacak yer kalmayan Amiral Cafe’deki buluşmada; kadınların ve gençlerin ağırlıkta olması göze çarpan..

Turgutreis “Amiral CHP” Dedi

Bodrum CHP İlçe Başkanlığı’nın Turgutreis Amiral Cafe’de düzenlediği Pazar kahvaltısı etkinliği oldukça kalabalık ve coşkulu geçti. Adeta oturulacak yer kalmayan Amiral Cafe’deki buluşmada; kadınların ve gençlerin ağırlıkta olması göze çarpan önemli bir durumdu.

Turgutreis’in yanı sıra, yarımadanın farklı bölgelerinden CHP’lilerden de büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras; Belediye Başkan Yardımcıları İlknur Ülküm Seferoğlu, Önder Batmaz; CHP Muğla İl Y.K. üyelerinden Semahat Ermiş Berber, Mümtaz Özçelik; CHP eski ilçe başkanlarından Rezzan Karahan, Duran Öztürk, Kerim Cangır, Yalıkavak eski Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Belediye Meclis üyeleri ve partili olmayan misafirlerde yer aldı.

Ortamın neşeli ve samimi olması yanı sıra, yerel-genel gündemlerdeki sıcaklık ve havanın da bahar tadında, güneşli olması etkinliğin saatlerce sürmesine neden oldu. Etkinlikte ilçe Başkanı Halil Karahan’ın, Antalya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajını iletmesi, katılımcılar tarafından memnuniyet ve ilgi ile karşılandı. Son dönem CHP Genel Merkezi’nin, Bodrum ilgisi kamuoyunun dikkatlerini çekmekte. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün 15 gün sonra daire amiri ve diğer yetkililerle Bodrum’a özel toplantı yapacağı bilgisinin verilmesi de oldukça pozitif karşılandı. Çünkü Bodrum yarımadasında özellikle yolların durumu özelinde, alt yapı kaynaklı önemli sorunlar yaşanmakta ve yaşayanların önemli bir mağduriyeti söz konusu olmaktadır. Bu durumun en önemli muhatap ve çözüm mercii ise Muğla Büyükşehir Belediyesi. Turizm sezonu öncesi gerçekleşecek olan bu önemli buluşma şimdiden merakla beklenmeye başlandı.

LEVENT BIÇAKÇI: “AYRIMCILARI TEBESSÜMLE İZLİYORUZ.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ekinlikte yapığı konuşmada; kamuoyunun önemli ölçüde gündeminde olan son belediye operasyonu ile ilgili rahatsızlığı dile getirerek, topluluğa ayrıntılı bilgiler verdi. Aras konuşmasının devamında: “Temiziz, alnımız ak. Örgütüm bundan emin olsun. İktidarın Bodrum yatırımı 237 milyon, Büyükşehir’in ise 1.5 milyara yakın. Matematik ve rakamlar yalan söylemez. 2022’ye değin Turgutreis’in arıtması yoktu. Bu konuda olağan üstü bir çabayla adeta mucize gerçekleştiren Osman Gürün başkanıma yokluğunda ve huzurlarınızda teşekkürü borç biliyorum. Birlikte çözemeyeceğimiz, halledemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Yeter ki; umudumuzu ve inancımızı yitirmeyelim. Şimdi bahane değil, çözüm üretme zamanıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Yönetim Kurulu’nun Turgutreisli Üyesi Levent Bıçakçı ise: “Fotoğrafı hep birlikte görüyoruz. Burada örgüt var. Çağdaş-demokratik yerel iktidar var. Gençler, kadınlar, kapımızdan içeri girmeye hazırlanan parti dostlarımız var. Emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Merkezi anlamda da, yerel anlamda da; partimizin içerisine nifak sokma gayretlerini, kime hizmet ettiği belli ayrımcıları tebessümle izliyoruz. Niyetlerini biliyoruz, izin vermiyoruz. Şu anda buradan verdiğimiz mesajı herkes anlamıştır. Buradaki dostların arasındaki, güneşin sofrasındaki beraberliği hiçbir gücün bozmasına izin vermeyeceğiz. İlçe Yönetimim adına; başta kadınlar ve gençler olmak üzere, emeği geçen tüm parti emekçilerimize minnet ve şükran duygularımı sunuyorum” görüşlerine yer verdi.

UMUT BUĞRA: “GENÇLİK GELECEK, GELECEK CHP’DİR.”

CHP Bodrum İlçe Örgütü’nün en yeni ve genç üyelerinden Umut Buğra Aktan: “Şu anda muhteşem bir atmosferin içerisindeyiz. Adeta bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Gençlik olmadan asla şölen gerçekleşmezdi. Bodrum İlçe Yönetimine bu başarılı organizasyonu gerçekleştirdikleri ve gençliğin yani bizlerin önünü alabildiğine maviliklere açtıkları için teşekkür ediyoruz. Motorları maviliklere süreceğiz. Gençlik gelecek. Gelecek Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek duygularını dile getirdi.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve yerel siyasetin önemli isimlerinden Emel Çakaloğlu da özellikle kadın katılımından duyduğu mutluluğu ifade ederek; “Aslında şu anki bu güzel ve umut verici havanın oluşmasında ayrımcılığa asla yer vermeyen duruşumuzun etkili olduğunu düşünüyorum. Bizler Bodrum Belediyesi kapısından girerken parti rozetimizi hiç kimsenin gözünün içine sokmadık. Bodrum Belediyesi’nden hizmet alan hiçbir yurttaşımız; ‘Ben başka fikre, inanışa, geleneğe, renge, cinse ait olduğum için, ayrımcılığa tabi tutuldum’ diyemez. Ülkenin de Bodrum’daki gibi ayrımsız kardeşliğe, ötekileştirilmemeye, siyasi ayrımsız eşitliğe yani diğer bir deyimle Bodrumlulaşmaya ihtiyacı var. Her şeyden önce insan gelir. Kavimler kapısı Bodrum’dan, ülkenin her anlamda sıkıntılı sürecine el atmanın tam da zamanıdır. Bodrum boşuna insanların umut sığınağına dönüşmedi. Bunun da yani ‘Umut göçünün de’ getirdiği bir takım sorunlar olacaktır. Hiçbir dış güç ve müdahale umudumuzu yok edememelidir. Umut bu bereketli toprakların en güzel bereketidir. Bugünkü buluşma önemli ve anlamlı. Bu beraberliğe ve kardeşlik sofrasında birlikte üretmeye daha çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz” diyerek görüşlerini ifade etti.

YASEMİN DOĞUÇ: “ UMUDU BÜYÜTEREK, ÇOĞALIYORUZ.”

Son olarak, Turgutreis’in tanınan ve sevilen hekimlerinden Yasemin Doğuç ise söz konusu buluşmanın basit bir kahvaltı birlikteliğinin çok ötesine geçtiğine vurgu yaparak; “Uzun ve acılı bir süreç olan pandemi dönemi akabinde burada adeta hasret ve özlem giderdik. Sadece bunu da yapmadık. Biriktirdiklerimizi de üst üste koyduk. Acılarımızı da, mutluluklarımızı da paylaştık. En önemlisi, kendi adıma dört yanım da çoğaldı. En başta Cumhuriyet Halk Partili kimliğimden, Turgutreisli olma yanıma; kadın olmamdan, son dönem itibarsızlaştırılmaya (hatta gönderilmeye) çalışılan hekim olma tarafıma değin dört yanım çoğaldı bu güzel Pazar sabahında. Hemcinslerimin, kahvaltı da adeta kadın egemen bir görüntü vermesi oldukça hoş ve naif bir renk kattı bu mekandaki sıcak ve yoğun katılımlı buluşmaya. Çoğalarak, umudu büyüterek, güzel duygularla buradan ayrılıyoruz. Daha doğrusu; umudu büyüterek, çoğalıyoruz. Bu tür buluşmaları daha sıklıkla gerçekleştirebilmemiz gerek. Bodrum’a, Turgutreis’e, ülkeye dair söyleyeceklerimizi sakınmak, yaşamsal müdahalelerimizi ertelemek gibi bir lüksümüz yok. Yaşam; birlikte üretildikçe, paylaşıldıkça güzelleşir. Bugün bir kez daha gördük ki; bunun potansiyelleri fazlası ile mevcut” ifadelerini dile getirdi.

Uzun süren etkinlikte partilileriyle, misafirleriyle; Bodrum ve ülke sorunlarını konuşan CHP ilçe örgütü yöneticileri; Amiral Cafe’den ayrıldıktan sonra Turgutreis çarşısını gezip, esnaf ziyareti de gerçekleştirdiler. Ziyarette esnafın dile getirdiği sorunlar, önerileri, talepleri titizlikle kayıt altına alındı. Başarılı organizasyon akabinde, CHP İlçe Yönetimi bir anlamda moral ve güven tazelemiş olmanın mutluluğu ile Turgutreis’ten ayrılmış oldu.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL