Gündem Muğla

TED Bodrum, Knidos Antik Kentte Kamp Kurdu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültürel zenginliğimizin ve çeşitliliğimizin evrensel kültüre katkı sağlayacak şekilde gelecek kuşaklara aktarılması, bilgi toplumuna dönüşümün desteklenmesi hedefleri çerçevesinde TED Bodrum Koleji ortaokul öğrencilerine yönelik “MUBEM..

TED Bodrum, Knidos Antik Kentte Kamp Kurdu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültürel zenginliğimizin ve çeşitliliğimizin evrensel kültüre katkı sağlayacak şekilde gelecek kuşaklara aktarılması, bilgi toplumuna dönüşümün desteklenmesi hedefleri çerçevesinde TED Bodrum Koleji ortaokul öğrencilerine yönelik “MUBEM Doğa Okulu: Knidos Yaz Bilim Kampı” projesi Datça Knidos Antik Kentinde gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü MUBEM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver’in ve Knidos Kazı ve Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. M. Ertekin Doksanaltı’nın üstlendiği; Dr. Hasan Zühtü Okulu ve Öğr. Gör. İbrahim Karaoğlan’ın uzman olarak yer aldığı projenin temel hedefi; genç bireylerin İlk Çağ’dan günümüze bilimsel ve teknik bilgilerin gelişim süreçlerini keşfetmeleri, farklı disiplinlerden bilim insanları ile bilimsel araştırma süreçlerini ilk elden deneyimlemeleri ve bilime yönelik bütünsel bir bakış açısı kazanmaları hedefleniyor.

Kampta öğrenciler, arkeoloji, epigrafi, astronomi, temel bilimler ve su ürünleri mühendisliğinin de aralarında bulunduğu farklı disiplinlerdeki bilim insanları ile birebir etkileşim içerisinde bilimsel çalışmaları deneyimleme şansı yakaladı.

Knidos Antik Kentinde eğitim kazıları gerçekleştiren öğrenciler restorasyon çalışmalarında görev alarak yazıtlardan estampaj alma çalışmaları yaptı. Ünlü astronom ve matematikçi Eudoksos’un vatanı olan antik kentte yer alan iki farklı güneş saatinin çalışma prensiplerini temel alarak kendi güneş saatlerini tasarladı.

Ayrıca, bölgenin endemik flora ve faunasını keşfeden öğrenciler antik dönemden ilham alınan sanat ve spor etkinliklerine katılarak antik kentte bulunan iki farklı limanda deniz suyu analizleri gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca gece etkinliklerinde teleskopları ile gökyüzünü gözlemleyerek farklı gök cisimlerini inceleme ve belgeleme fırsatı buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL