Bodrum Siyaset

TBMM’de Bodrumlu Vekil Görmek İstiyoruz

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı, Bodrum’da yaşayan çevreci ve aktivist hukukçu Av. Remzi Kazmaz, Bodrum’un 40 yıl sonra yeniden TBMM’de ve Ankara’da sesinin duyulması için bir milletvekiline ihtiyaç duyduğunu söyledi…

TBMM’de Bodrumlu Vekil Görmek İstiyoruz

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı, Bodrum’da yaşayan çevreci ve aktivist hukukçu Av. Remzi Kazmaz, Bodrum’un 40 yıl sonra yeniden TBMM’de ve Ankara’da sesinin duyulması için bir milletvekiline ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bodrum’dan 28. Dönem TBMM Milletvekili seçimleri için CHP’den aday adayı olan Av. Remzi Kazmaz, Bodrum ve seçimler üzerine bir değerlendirme yaptı. Bodrum’un Muğla ekonomisinin yüzde 40’tan fazlasına sahip olduğunu ve il bütçesinin yüzde 33’ü ile bu ekonomiyi döndürmeye çalıştığını anlatan Kazmaz, turizmin, yat ticaretinin ve bağlı sektörlerin lideri sayılan ilçenin 40 yıldır Ankara’da temsil edilememesini eleştirdi. Bodrum’un çok fazla büyüdüğünü ve sorunlarının da buna oranla hızlı bir şekilde artmaya devam ettiğini kaydeden Remzi Kazmaz, “Bilindiği üzere tam 36 yıldır Muğlada yapılan genel seçimlerde Bodrum ilçesinden meclise tek bir milletvekili gönderemeyen Bodrumlular bu yıl umutla milletvekili bekliyorlar. Bodrumun siyasi tarihinde en son 40 yıl önce CHP den Musa Gökbel Bodrumu temsilen Muğla vekili olarak meclise gitmişti. Sorunlarımızın daha hızlı çözülebilmesi için mecliste bir Bodrum vekili görmek istiyoruz.” dedi.
Kazmaz, açıklamasında şu hususlara dikkat çekti:

“Muğla’daki bankaların üçte biri Bodrum’da bulunuyor.
Ticaret odası, DTO ve Şoförler Odası, Muğla ilinde lider konumda.
Bodrum turizminin yatak sayısı yirmi beş binin üzerinde.
Sadece DTO’nun Deniz ticaretinde Mavi Yolculuk filosu var ve bu filo yedi bin yatağa sahip.
Ticari ahşap yatta Dünya birincisi.
Muğla’nın en çok nüfusuna sahip ilçelerinden biri.
Bodrum CHP örgütü üye ve delege sayısı bakımından Muğla’da birinci sırada.
AMA
Bugüne kadar CHP milletvekili dağılımında toplam kırk yıldır bir vekil ile temsil edilmedi.
BİZ BODRUMLULAR OLARAK
CHP Genel Merkezi’nden bu seçimlerde Bodrum için bir Milletvekili istiyoruz.
Bodrum çok büyüdü. Bodrumun çok fazla sorunu var ve bu sorunların daha hızlı bir biçimde çözülebilmesi için mecliste bir Bodrum vekili görmek istiyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL