Siyaset

Meral Akşener Muğla’ya İYİ Geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Muğla il kongresine katıldı. Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen coşkulu kongreye milletvekilleriyle birlikte katılan Meral Akşener, kongrede çarpıcı açıklamalar yaptı. İYİ Parti Lideri..

Meral Akşener Muğla’ya İYİ Geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Muğla il kongresine katıldı. Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen coşkulu kongreye milletvekilleriyle birlikte katılan Meral Akşener, kongrede çarpıcı açıklamalar yaptı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Bir milliyetçinin yapması gereken şey bu ülkenin insanlarının refahını sağlamaktır. Zenginliği doğru dağıtmaktır, fakir bırakmamaktır.” dedi.
Türkiye genelinde il kongrelerini gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla Muğla il kongresi gerçekleştirildi. Bodrum’dan ve Muğla’nın 13 ilçesinden İYİ Partililerin akın ettiği kongre, İyi’lerin gövde gösterisine dönüştü. Kongrede, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’un yanı sıra, Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatci ile tüm ilçe başkanlar, il ve ilçe yönetimlerinden partililer ve vatandaşlar katıldı.

Menteşe Spor Salonun’daki kongrede Muğlalı ve partililer tarafından büyük ilgi ile karşılanan Akşener, mevcut İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe’nin tek adaylığı ile gidilen seçimde salondakilerde hitapta bulundu.
Akşener’in açıklamaları şöyle:

“Nereden, nereye.. Biz 5 yıl evvel yola çıktığımızda denildi ki bu partiyi kurdurmazlar. Burayı şereflendiren sizlerin; kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla erkeğiyle ortaya koyduğu irade neydi? “Hayır, bu partiyi biz kurarız. Ne yaparsanız yapın kurarız. Biz milletiz, biz millet iradesiyiz ve millet iradesi İYİ Parti’yi kurma kararı vermiştir, hadi bakalım elinizden geleni yapın da görelim” dediniz ve başardık, başardınız. Ama sizler zora talip oldunuz. 2017’de partimiz yoktu hatırlayın. Tek tek, omuz omuza, her birimiz kendi cebimizden harcayarak şehir şehir gezdik. Muğla’da yaptığımız mitingi hatırlıyorum. 1947’deki Hürriyet Misakı’nı anlatmıştım. Yani Cumhuriyet’in tek partili dönemine bağıra bağıra söve söve geldiler, ama bu kabul edilirse 1947’nin gerisine giden bir Türkiye olacak demiştim örnek vererek. Ve biz bunu öngördük. Bugün yaşanan bütün bu çirkinliklerin, bu yanlışlıkların Türkiye’den kaçmak için gitmek için Almanca öğrenen doktorların olacağını öngördük. Gençlerin umutsuzluğunun ne hale geleceğini öngördük. Kayırmanın, liyakatsizliğin, hırsızlığın, çalmanın, çırpmanın nasıl olacağını öngördük. Ve o 2017’deki referanduma burayı şereflendiren sizler, hepimiz, her birimiz öyle çalıştık ki sadece ben 43 il gezmişim. Şimdi ne oldu? Biz haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık, haklı çıktık. Ne için biz her zaman haklının yanında durduk? Çünkü bizlerin en büyük özelliği milletimizi sevmek, o nedenle milliyetçi olmaktır. Milletimizin refahını, insanımızın geleceğini, gençlerimizin umudunu düşünmek o nedenle milliyetçi olmaktır. Cumhuriyet değerlerimize inanmak, onlara sahip çıkmak, Atatürk’ümüzün ortaya koyduğu o vizyonu 21.yy’a taşımak. Bizim çocukluğumuzdan itibaren getirdiğimiz mirastır bu. İstiklal Mücadelesini bilmek, ondan ders çıkarmak, ona saygı duymak, kadınıyla erkeğiyle o dönemde bu vatan kurtulsun diye çocuğuyla top mermisi arasında tercih yapan anaların torunları olarak Cumhuriyet’e, İstiklal Savaşı’na, Milli Mücadele’ye, Atatürk’ümüze sahip çıkmak. Onun için biz haklı çıktık, onun için bizim referanslarımız burası olduğu için haklı çıktık. Evet milliyetçilik demokrasi ile eş gider. O nedenle de tek adamlığın Türkiye’nin iyi kötü geldiği demokrasi mücadelesinde daha geriye gideceğini bildik, inandık, onun için cansiperane çalıştık. Arkadaşlarımız dövüldü bizim. Benim kendi şehrimde 2017’de Kocaeli’nde yaptığımız mitingde çok kalabalık bir mitingde lokma dağıtan kadınlarımızı gelip dövdüler. Bu mücadelenin nasıl bir mücadele olduğunu gençler unutmayacaksınız. Siz unutursanız Cumhuriyet yıkılır. Siz unutursanız Atatürk unutulur. Siz unutursanız bu ülke batar. Dolasıyla bu ucube sisteme her birimiz hangi imkanımız varsa onu ortaya koyarak irade koyduk. Siz bu ülkenin asil evlatları asıl unsurları ve aynı zamanda en demokrat bireylerisiniz. Her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her birinizin önünde saygıyla, istirhamla eğiliyorum.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Bahadır Erdem’in Divan Başkanlığını yaptığı ve mevcut İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe’yle tek liste olarak gidilen seçimde daha sonra oy kullanma işlemine geçildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL